04.11.2023 | Marek Janoš | Zápas

Kroměříž doma podlehla Zbrojovce 0:3, hosté našli tři různé střelce

Foto: Petr Nečas (fczbrno.cz)
Fotbalisté Kroměříže v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY podlehli doma Brnu 0:3. Hosté vedli už před půlí 2:0 po brankách Alijagiče a Jakuba Řezníčka. Žádné drama Zbrojovka po pauze nepřipustila, naopak ještě pojistil její výhru Štěrba.
bez branek
5' Alijagić
32' Řezníček (pen)
58' Štěrba
30' Jaroň
52' Kudela
bez karet
Sestavy
J. Dostál – Zavadil, Cupák (67. Gonçalves), Hrdlička (86. Oulehla), Houser (75. Chukwudi), T. Matoušek, Jeleček, M. Jaroň (67. Dočkal), Vyhlíd, Kudela, Chwaszcz
Na lavičce: Gergela, Tiahlo, Surynek
Trenér: Martin Onda
Berkovec – Hamza (82. Gaszczyk), Endl, Alijagić (69. Smejkal), Fousek (82. Toman), Štěrba, Granečný (90. Šlapanský), Potočný (69. Kronus), Hellebrand, Koželuh, Jak. Řezníček
Na lavičce: Šiman, Texl
Trenér: Tomáš Polách
Rozhodčí: Batík – Caletka, Lakomý • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 1457

Komentář

Brno vstoupilo do utkání ideálně. V 5. minutě zápasu se z nenápadné akce prosadil hostující Denis Alijagič a určil ráz utkání. Kroměříž musela otevřít obranu a více riskovat, což Brnu vyhovovalo. Přesto byl blízko srovnání Chwaszcz, jenže netrefil prostor branky.

Po půlhodině hry tak mohli zvýšit, a také zvýšili, opět hráči Zbrojovky. Jaroň fauloval ve vápně a penaltu proměnil zkušený Jakub Řezníček. Domácím v zápase částečně i nepřálo štěstí. Nadechnout se mohli těsně před pauzou, ale ránu Jelečka vytáhl Berkovec a odmítl tak klasický gól do šatny.

Zbrojovka po pauze hrála velmi zkušeně a nepouštěla Kroměříž do žádných větších šancí. Naopak příležitost Potočného hasila obrana domácích až na poslední chvíli. To ovšem nebylo moc platné, protože se po rohovém kopu prosadil Jan Štěrba – 0:3. 

Poslední půlhodinu už hosté zápas kontrolovali a vedli jej k vítězství, mohli ale i zvýšit. Jak Fousek, tak Řezníček ale trefili v obrovské šanci břevno!