28.12.2023 | Filip Lefenda | Aktuální zprávy

Velká posila pro Brno, z Plzně se vrací zkušený obránce Pernica

Foto: fcviktoria.cz
Brněnská Zbrojovka nadělila s koncem roku svým příznivcům vánoční dárek. Z Plzně se do moravské metropole vrací zkušený třiatřicetiletý obránce Luděk Pernica. Muž, jenž odkopal v nejvyšší soutěži skoro tři stovky zápasů, chce mužstvu pomoci právě k postupu mezi elitu.

„Vrátit se domů pro mne bylo vždycky prioritou. Počítal jsem s tím a jsem rád, že se to povedlo,“ cituje brněnského odchovance klubový web.

Pernica odehrál v minulosti za Zbrojovku 91 zápasů ve FORTUNA:LIZE. Celkově posbíral v nejvyšší soutěži 289 startů. V posledních letech oblékal dres Plzně, s níž získal mistrovský titul. Za Viktorii si zahrál i v Lize mistrů a celkově na západě Čech nastřádal 142 odehraných zápasů a 13 branek.

„Jsem spokojený a šťastný. Těším se na jaro a na fanoušky. Doufám, že společně dokážeme týmu pomoci k postupu do první ligy,“ přeje si rodák z Boskovic.

Staronovou akvizici si pochvaluje rovněž sportovní manažer Zdeněk Psotka. „Přichází k nám velká kvalita a bohaté zkušenosti. Jsme rádi, že se nám povedlo domluvit. Na přelomu roku nám zbývá provést transfer administrativně,“ řekl.

Zbrojovka vstoupí do jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ze šesté pozice, a to s devítibodovým mankem na vedoucí Vyškov. Na třetí Táborsko pak ztrácí pouhý bod.