08.01.2024 | Tomáš Secký | Aktuální zprávy

Varnsdorf zahájil přípravu bez výraznějších změn. Hlavní je záchrana, říká Holeňák

Foto: Tomáš Secký (fkvarnsdorf.cz)
Svěřenci Miroslava Holeňáka zahájili ve středu 3. ledna odpoledne přípravu na jarní část sezóny FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Odehrají během ní celkem devět zápasů, včetně tří v rámci Zimní ligy. Cílem je na severu Čech záchrana v soutěži.

Fotbalisty Varnsdorfu přivítal na úvodním tréninku po vánoční pauze hustý déšť a teplota jen pár stupňů nad nulou. Na dobré náladě to ale hráčům neubralo. Ti zahájili zimní přípravu tréninkovou jednotkou na umělé trávě v areálu Kotliny.

„Připravovat se budeme v domácím prostředí. Máme hodně přípravných zápasů, ve kterých dostanou všichni hráči šanci, aby si zasloužili místo v sestavě. Hlavně budeme využívat domácí podmínky, takže naši umělou trávu, posilovnu, bazén a třeba i atletický ovál,“ prozradil hlavní trenér Miroslav Holeňák.

Ten měl k dispozici téměř kompletní kádr. Velké změny se nekonaly. „Už jsem to říkal po konci podzimu, nečekají nás velké hráčské změny. Do Teplic se vrátil Josef Švanda, v rámci spolupráce s Libercem proběhla jedna výměna. Do Slovanu šel Kristián Michal, opačným směrem zase Tomáš Polyák. Na zkoušku tu ještě máme Matěje Vlka, kmenového hráče Mladé Boleslavi, který hrál naposledy třetí ligu v Přepeřích. Z hostování se nám vrátil Václav Penc. Jednáme ještě o dvou jménech, ale zatím nebudu konkrétní. Posílit bychom chtěli, ale víme, co si můžeme dovolit. Na druhou stranu současnému týmu věříme, konec podzimu nám bodově vyšel a kluci prostě musí zabojovat, aby ve Varnsdorfu zachránili FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU,“ uvědomuje si Holeňák důležitost jarních bojů, do kterých půjde Varnsdorf ze čtrnáctého místa.

„Největší problém máme v defenzivě, takže na ni se musíme v přípravě zaměřit. Nesmí to ale ovlivnit naší útočnou činnost, která byla na podzim dobrá. Chceme předvádět atraktivní fotbal, který bude bavit diváky. Hlavní je ale záchrana FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY,“ zdůraznil varnsdorfský kouč.

Během přípravy čeká na Varnsdorf hned devět utkání, z toho tři v rámci Zimní ligy. Data i časy jednotlivých zápasů se mohou vlivem klimatických podmínek změnit.

Přípravné zápasy FK Varnsdorf

Středa 10. ledna 2024 od 11.00 hodin
Městský stadion Kotlina
FK Varnsdorf – FK Jablonec

Sobota 13. ledna 2024 od 11.00 hodin
Městský stadion Kotlina
FK Varnsdorf – Bischofswerda FV 08

Středa 17. ledna 2024 od 10.30 hodin
Hřiště Mladá Boleslav (Zimní liga)
FK Varnsdorf – FK Mladá Boleslav

Sobota 20. ledna 2024 od 13.00 hodin
Hřiště Mladá Boleslav (Zimní liga)
FK Teplice – FK Varnsdorf

Sobota 27. ledna 2024 od 13.00 hodin
Hřiště Mladá Boleslav (Zimní liga)
MFK Chrudim – FK Varnsdorf

Středa 31. ledna 2024 od 11.00 hodin
Městský stadion Kotlina
FK Varnsdorf – FC Slovan Liberec B

Sobota 10. února 2024 od 11.00 hodin
Městský stadion Kotlina
FK Varnsdorf – FC Slovan Velvary

Sobota 17. února 2024 od 11.00 hodin
Městský stadion Kotlina
FK Varnsdorf – FK Ústí nad Labem

Sobota 24. února 2024 od 11.00 hodin
Hřiště Česká Lípa
FK Arsenal Česká Lípa – FK Varnsdorf