06.01.2024 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Žižkov představil nového trenéra, Viktorii má ve F:NL zachránit Nikl

Foto: fkvz.cz
Fotbalisté Žižkova už nejsou bez trenéra. Po více než měsíci, co na lavičce Viktorie skončil Michal Horňák, převzal nováčka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Marek Nikl. Někdejší reprezentant předtím vedl Příbram a České Budějovice. Pražané jsou po podzimní části ligové sezony s patnácti body předposlední, na dvanáctou rezervu Sparty ale ztrácejí pouze dva body.

„Marka jsem vedl tři roky v Bohemce a byl to poctivý dříč a tahoun mužstva. Věřím, že tyto vlastnosti uplatní i při práci ve Viktorce,“ uvedl k angažování Nikla pro klubový web sportovní manažer Žižkova Pavel Hoftych.

Dnes sedmačtyřicetiletého Nikla si fotbalová veřejnost kromě vršovických Bohemians 1905 pamatuje také z německé Bundesligy, kde jako obránce oblékal dres Norimberku.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU nymburský rodák dobře zná z Příbrami. Středočechy trénoval v tandemu s Tomášem Zápotočným a v minulé sezoně s nimi po podzimu vedl tabulku. Následně se svým parťákem kývl na nabídku účastníka FORTUNA:LIGY z Českých Budějovic. S Dynamem po základní části i celkovém průběhu předešlého ročníku obsadil v tabulce desátou pozici.

V aktuální sezoně ale jihočeský celek pod Niklovou taktovkou vyhrál jen tři ligové zápasy. Od druhé poloviny října do poloviny listopadu navíc čtyřikrát za sebou nebodoval ani neskóroval a vedení Dynama zareagovalo Niklovým odvoláním. Jeho nástupcem ve funkci hlavního trenéra se stal Zápotočný, který v Českých Budějovicích na vlastní žádost skončil před závěrečným prosincovým kolem nejvyšší soutěže.