28.02.2024 | Petr Komárek | Aktuální zprávy

Žižkov mají pomoci zachránit slovenský gólman z Hradce či ostřílený obránce

Foto: fkvz.cz
Fotbalisté Žižkova během zimní přestávky vyměnili hlavního trenéra, do jarních bojů o záchranu je povede Marek Nikl. Částečnou proměnou prošel také hráčský kádr aktuálně předposledního týmu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Pod známý vysílač přišlo pět posil, naopak sedm tváří Viktorii opustilo.

Čtyři z pěti posil Pražanů mají zkušenosti s FORTUNA:LIGOU. Dvaatřicetiletý brankář Pavol Bajza ji chytal v dresu Slovácka, Karviné a naposledy Hradce Králové. Celkem rodák ze Žiliny v české nejvyšší soutěži během čtyř sezon zaznamenal 55 startů a dvanáct čistých kont. Na Žižkově bude z Hradce hostovat do konce této sezony.

Třiatřicetiletý obránce Josef Divíšek prošel Příbramí, Slováckem a Brnem. Celkově ve F:L za třináct ročníků zasáhl do 214 utkání. S brněnskou Zbrojovkou loni sestoupil do F:NL, na jihu Moravy ale pro podzimní část aktuální sezony zůstal. Nyní z Brna přestupuje do Viktorie.

Sedmadvacetiletý bek David Broukal ve FORTUNA:LIZE třicetkrát nastoupil za České Budějovice, předtím si s Vlašimí vyzkoušel baráž o postup mezi elitu. Za Středočechy ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE nasbíral na osm desítek zápasů. V týmu kouče Nikla bude z českobudějovického Dynama hostovat do 30. června letošního roku.

Jaro stráví na Žižkově i Černohorec Nedeljko Kovinič. Dvaadvacetiletý útočník v metropoli hostuje ze Zlína, za který od léta 2022 odehrál 28 ligových zápasů a vstřelil čtyři góly. Na podzim však u „ševců“ ve F:L pouze střídal, naposledy vyběhl na trávník 21. října do bláznivé přestřelky s Mladou Boleslaví (5:9).

Viktoriáni přivedli také dalšího dvaadvacetiletého útočníka – Adama Toulu. Ten dosud patřil Slavii a zkušenosti s dospělým fotbalem sbíral ve Vlašimi (36 startů ve F:NL/4 góly), kde zažil i barážový dvojzápas o FORTUNA:LIGU proti Teplicím. Nyní už patří mezi kmenové hráče Žižkova, kam z Edenu přestoupil.

V pražském klubu naopak druhou polovinu současného ročníku určitě nestráví obránci David Březina (hostování v Ústí nad Labem), Ondřej Žežulka (hostování ve Velvarech), Daniel Finěk (hostování v Chlumci nad Cidlinou), Lukáš Horálek (hostování v Českém Brodě) a Ondřej Oravec (konec hostování z Plzně), stejně jako záložník Tomáš Kuchař (hostování ve Vltavíně) a útočník David Štrombach (přestup do Záp).