02.03.2024 | Milan Huppert | Zápas

Lídr na úvod ztratil! Kroměříž skolila gólem Housera vedoucí Vyškov

Foto: hanackaslavia.cz
Hned zkraje jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se zrodilo velké překvapení. Fotbalisté Kroměříže porazili v sobotním utkání 1:0 vedoucí Vyškov. Klíčový okamžik zápasu se zrodil krátce po změně stran, kdy se ranou pod břevno prosadil Adam Houser. Hanácká Slavia si tak v neúplné tabulce polepšila na jedenáctou příčku. Vyškov je nadále první, jeho náskok před druhou Duklou však bude po tomto kole o bod tenčí.
47' Houser
bez branek
45+2' Fulnek
58' Kudela
79' Jeleček
81' Houser
89' Jaroň
9' Lahodný
41' Štěpánek
45' Mafwenta
45+2' Aberkane
Sestavy
J. Dostál – Wala, Zavadil, T. Matoušek, Jeleček – Kudela (76. Vincour), Houser – Hrdlička (66. M. Jaroň), Machalík (90. Tiahlo), Fulnek (90. Kiška) – Chwaszcz
Na lavičce: Gergela, Martinek, Dočkal
Trenér: Martin Onda
Stejskal – Němeček (84. Nghabo), Lahodný (61. Diallo), Ab. Sylla, F. Štěpánek, Aberkane – Fomba (61. Bayo), Delferriere (73. Krška), Mafwenta, Schön (73. A. Svoboda) – Krollis
Na lavičce: Borek, Kamara
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Opočenský – Váňa, Zoufalý • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 1438

Komentář

Po zimní přestávce bylo zřejmé, že se oba celky teprve potřebují dostat do ostrého zápasového tempa, úvod klání se nesl v opatrném duchu a bez zajímavější myšlenky.

Přesto mohl vyškovský lídr tabulky získat vedení na svou stranu už v 8. minutě, když po nepovedeném obranném zákroku konkurenta dostal přihrávku pod sebe Mafwenta, avšak rozvlnil jenom boční síť.

Zbytek prvního poločasu žádnou další šanci nepřinesl. Dominovaly ostré zákroky, a to především na hostující straně. Důkazem budiž čtyři žluté karty v řadách favorita, zatímco domácí celek inkasoval jedinou.

Hanácká Slavia zažila parádní vstup do druhé půle. Po nejistém vyboxování míče brankářem Stejskalem se hrací předmět dostal k Adamu Houserovi, jenž si poradil se zpracováním a druhým dotekem balon napálil neomylně pod břevno.

Lídr tabulky potřeboval zabrat a snaha byla viditelná, jenže kroměřížští fotbalisté se na favorita skvěle připravili a v defenzivě dlouho předváděli bezchybný výkon.

Vyrovnání měl v samotném závěru na hlavě Raimonds Krollis, leč špatného Dostálova vyběhnutí nevyužil a místo do prázdné brány hlavičkoval o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.

Statečně vzdorující Kroměříž udržela těsné vítězství 1:0 nad lídrem tabulky až do závěrečného hvizdu a v tabulce poskočila na jedenácté místo. Sestupovému pásmu se vzdálila na pět bodů. Vyškov zůstává na čele o tři body před pražskou Duklou.