02.03.2024 | Michal Nussbauer | Zápas

Táborsko doplatilo na zahozené šance, s Chrudimí se rozešlo bez branek

Foto: mfkchrudim.cz
Fotbalisté Táborska remizovali v sobotním 17. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY bez branek s Chrudimí. Jihočeši byli v duelu střelecky aktivnějším týmem. Asi největší šanci měl po hodině hry Šašinka, jenž po centru Plachého mířil z malého vápna mimo branku. Své možnosti nevyužili ani hosté, a tak se body dělily.
bez branek
bez branek
24' Osmančík
57' Nsunzu
74' Novák
40' Mašek
74' Langhamer
Sestavy
Pastornický – Osmančík, Nsunzu, Novák, P. Plachý – Kateřiňák, Kopřiva – Kalousek (5. Svatek, 90. Koné), Sojka (79. Kopáček), Zeman – Šašinka
Na lavičce: Kerl, Schindler, Schramhauser, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Floder – Čolić, Míka, Toml, F. Novotný – Skwarczek, Jan Řezníček – Kesner (82. D. Látal), Langhamer, Záviška (90+3. Kosek) – Mašek
Na lavičce: Šerák, Borkovec, Kutík, Vilotič, Bauer
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Kvítek – M. Novák, Černoevič • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 917

Komentář

Domácí kouč Roman Nádvorník krátce po výkopu musel střídat, již v páté minutě tak místo otřeseného Kalouska přišel na plac Svatek. O chviličku později se mohl žolík hned zapsat mezi střelce, v nadějné pozici mu ale rána z první vůbec nesedla. Osmančíkovi se střela zpoza vápna o čtyři minuty později povedla o poznání lépe. Proti jedovatému pokusu ale skvěle zasáhl hostující gólman Jiří Floder, který míč konečky prstů vyrazil na roh.

O čtvrt hodiny později se Floder zaskvěl podruhé. Sojka prodribloval středem hřiště a přihrál doprava Svatkovi, který mu laskavost oplatil a záložník domácích se tak ocitl poměrně osamocen na malém vápně. Brankář Chrudimi ale zamezil inkasované brance reflexivním zákrokem pravou nohou. Jedinou větší šanci první půle si hosté vypracovali pár minut před pauzou, paradoxně díky domácímu stoperovi Nsunzuovi. Právě od jeho holeně se totiž odrazil rohový kop jen těsně vedle branky Pastornického.

I ve druhém dějství si více příležitostí ke skórování tvořilo Táborsko. Nejblíže gólu se ocitl po hodině hry Šašinka. Plachý našel centrem z levého křídla přesně jeho hlavu, vytáhlý forvard ale z hranice malého vápna těsně minul branku. O pár minut později si pěkně vyhověla domácí pravá strana. Záložník Svatek našel přesnou kolmicí Osmančíka, který pláchl Novotnému a přihrál na puntík volnému Sojkovi. Jeho zakončení ale neprošlo přes blok chrudimských těl.

V 72. minutě se prosmýkl do vápna aktivní Svatek a udělal kličku Řezníčkovi, načež se poroučel k zemi. Rozhodčí Kvítek ale i přes protesty domácích penaltu neodpískal a z brejku zahrozila Chrudim. Maškova střela z úhlu prosvištěla těsně nad břevnem.

Když tři minuty před koncem základní doby minulo cíl i ostré zakončení domácího Zemana z úhlu, bylo jasno. Duel Táborska s Chrudimí se gólu nedočkal, a oba týmy tak za konečnou bezbrankovou remízu braly bod.