02.03.2024 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim v duelu s Varnsdorfem sahala po výhře, Beran ale nedal penaltu

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Fotbalisté Vlašimi v utkání 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovali s Varnsdorfem 0:0. Středočeši měli v průběhu utkání více ze hry, svou aktivitu ale nedokázali vyjádřit góly, což dokumentoval Štěpán Beran neproměněnou penaltou. V závěru mohl domácímu celku zajistit tři body Kareem, jeho hlavičku ovšem na brankové čáře zastavil hostující Kouřil. V součtu s podzimem čeká Vlašim na výhru ve F:NL již pět zápasů, naopak Varnsdorf neprohrál už sedm kol.
bez branek
bez branek
33' Vachoušek
80' Kulhánek
88' Kareem
44' Kříž
86' Polyák
90' Gembický
Sestavy
M. Kolář – Kurka, Breda, Kulhánek, Kareem – Vachoušek (71. Musil), Nogha, Beran (84. Šubert), Planka, Pikul (71. Kneifel) – Osuagwu
Na lavičce: Tichý, Dostál, Heppner, Lacík
Vaňák – Omon (59. Dufek), Kouřil, Kubista, Zálešák – Ambler (80. Podzimek), Samko, Polyák, Stránský (80. Vlk) – Rudnytskyy (64. Gembický), Kříž (59. Kosař)
Na lavičce: Pešl, Penc
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Kotík • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 555

Komentář

Vlašim se snažila vstoupit do jarní domácí premiéry aktivně, ale opak byl pravdou a v úvodu se více dařilo hostům. Ti se dokonce mohli po dvanácti minutách dostat do vedení. Tři hráči Varnsdorfu se ocitli za obranou Vlašimi a Polyák měl před sebou jen vyběhnuvšího Koláře, který míč vytáhl excelentním zákrokem na roh. I další akce patřila hostům, ale tentokrát míč zamířil vysoko nad.

Postupem času se domácím podařilo hru vyrovnat a přidat i na aktivitě. To vyústilo v centr Vachouška do prostoru, kde byl Osuagwu, ale domácí útočník poslal míč vedle branky. Největší šanci si domácí nechali na 32. minutu, kdy se do míče za vápnem opřel Vachoušek, jehož rána pořádně protáhla Vaňáka. Poločas mohli přeci jen ve Vlašimi vyhrát hosté, když v poslední minutě vyslali nebezpečnou střelu, ale ta zamířila těsně vedle.

Po změně stran začali domácí hráči ukazovat svůj útočný potenciál a obraně Varnsdorfu bylo pořádně horko. Jako první zahrozil Bartosz Pikul, který si našel odražený míč. Jeho dělovku Vaňák vytáhl na rohový kop. O pár minut později měli domácí velkou šanci na vstřelení vedoucí branky, když sudí nařídil pokutový kop po ruce jednoho z bránících hráčů. Štěpán Beran však trefil pouze břevno a Varnsdorf si mohl oddechnout.

Domácím nevzala neproměněná penalta vítr z plachet a v další šanci byl aktivní Pikul. Jeho další rána z pravého roku vápna opět zaměstnala Vaňáka. Hostující brankář byl i tentokrát připraven a míč vyrazil. Vlašim byla ve druhém poločase aktivnější, ale úvodního gólu jara se domácí fanoušci nedočkali, a to ani po šanci Kareema. Jeho hlavičkový pokus zastavil na brankové čáře hlavou Kouřil. Zápas mezi Vlašimí a Varnsdorfem tak skončil bezbrankovou remízou.