19.04.2024 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 24. kola: Vyškov hostí Zbrojovku, lídr zamíří do Kroměříže

Foto: mfkvyskov.cz
Třetí kolo během krátké doby čeká o víkendu účastníky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Tabulku stále vede Dukla o dva body před Vyškovem. Pražané se v 24. kole představí na stadionu poslední Kroměříže, MFK se v Drnovicích střetne s brněnskou Zbrojovkou. Ta ve středu ukončila dlouhé čekání na výhru, v soutěžním pořadí jí však kvůli předchozím sedmi ztrátám v řadě patří až desáté místo.

Vyškov a Zbrojovka se utkají od sobotních 10:15. Svěřenci trenéra Kameníka v polovině týdne navzdory poločasu v oslabení porazili Prostějov 1:0 a pojistili si průběžnou druhou pozici. Brno 1:0 udolalo Jihlavu a připsalo si premiérové jarní vítězství a první ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE od 4. listopadu loňského roku. Podzimní vzájemný duel zvládl lépe Vyškov. Gólem Filipa Štěpánka, který bude tentokrát právě kvůli červené kartě ze středečního zápasu chybět, uspěl na Srbské 1:0.

V sobotu v 17 hodin začnou utkání osmé Příbrami s třetím Táborskem a šesté Líšně s čtvrtou rezervou Olomouce. Táborsko po prohře s Prostějovem pěti góly smetlo nováčka ze Žižkova a v tabulce se udrželo třetí před Sigmou. Ta bodovala pětkrát v řadě a celkově na jaře neprohrála šest z dosavadních sedmi střetnutí.

Bodovou šňůru si drží také Líšeň, která uhrála alespoň bod v předchozích šesti ligových zápasech. Naposledy po devítibrankové přestřelce zvítězila ve Vlašimi. V září Jihomoravané porazili Olomouc B 1:0 a Táborsko podlehlo Příbrami, která doma na jaře ještě nevyhrála, 0:1.

Většina duelů 24. kola druhé nejvyšší soutěže se uskuteční v neděli. Od 10:15 změří síly třináctý Žižkov a pátá Chrudim, v 17 hodin pak odstartují zápasy šestnácté Kroměříže s první Duklou, dvanácté Jihlavy se sedmou Spartou B a čtrnáctého Varnsdorfu s patnáctým Prostějovem.

Dukla si ve středu poradila s Opavou a bodovala v šesti z odehraných sedmi jarních ligových utkání. Ve čtyřech z nich i v posledních dvou navíc neinkasovala. Hanáckou Slavii, která má za sebou dvě porážky v řadě a klesla až na nejspodnější příčku tabulky, Pražané na podzim porazili 3:1.

Sparťanská rezerva ve vloženém kole na Žižkově deklasovala Příbram 5:1 a potvrdila jarní formu, když po zimní pauze nebodovala pouze dvakrát. Jihlava ve F:NL nezvítězila od 5. listopadu minulého roku. V následujících osmi zápasech nasbírala jen tři body za tři remízy. Na podzim Vysočina se Spartou prohrála 1:2.

Program 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavře souboj jedenácté Opavy s devátou Vlašimí s výkopem v nedělních 18 hodin. Slezané tři z předešlých pěti duelů prohráli, všechny ale na hřištích soupeřů. V domácím prostředí na jaře získali ze tří zápasů sedm bodů. Se Středočechy, kteří čekají na vítězství tři ligová kola, v prvním vzájemném utkání této sezony remizovali 1:1.

Všechny zápasy 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY můžete sledovat na webech sázkové kanceláře Fortunasporttotal.cz. Sobotní zápas mezi Vyškovem a Zbrojovkou Brno odvysílá živě také Česká televize.