20.04.2024 | Michal Raška | Zápas

Neporazitelnost Líšně ukončila Sigma B. Vlastní natáhla po obratu v přesilovce

Foto: sklisen.com
Fotbalisté olomoucké rezervy otočili zápas 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti Líšně a zvítězili 2:1. Skóre otevřel v prvním poločase domácí Pavel Sokol, Jihomoravané však dohrávali poslední půlhodinu zápasu bez vyloučeného Marka Poláška. V 75. minutě poprvé využil početní výhodu střídající Matěj Hadaš a v 81. minutě na něj navázal Jan Fortelný. Sigma naplno bodovala počtvrté v řadě a posedmé z posledních devíti utkání. V tabulce udržela čtvrté místo, navíc se bodově dotáhla na třetí Táborsko. Líšeň prohrála poprvé po šesti duelech a zůstala šestá.
14' Sokol
75' Hadaš
81' Fortelný
54' Polášek
62' Polášek
66' Aldin
90' Valachovič (asistent trenéra)
90+2' Vajner
52' Langer
68' Fiala
76' Muritala
Sestavy
Šulla – Joković, Jeřábek, Lutonský – Čermák, Mionič (86. Rimovičs) – Polášek, Aldin (86. Gerža), Dziuba (86. Hapal), Sokol (76. Rolinek) – Tauš (58. Raab)
Na lavičce: Vajner, Hochman
Trenér: Petr Maléř
Koutný – Slavíček, Dohnálek, Cahel, Elbel – Langer (73. Hadaš), Mikulenka – Fortelný (88. Fabiánek), Fiala, Singhateh (73. Amasi) – Muritala (90.+3 Jaja)
Na lavičce: Trefil, Stryk, Uriča
Trenér: Tomáš Janotka
Rozhodčí: Batík – Hájek, Pfeifer • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 408

Komentář

Aktivnější start do utkání měli hráči domácího celku, kteří se po několikaminutovém tlaku ujali ve čtrnácté minutě vedení. Po přihrávce z pravé strany nejprve brankáře nastřelil Dziuba, následná tvrdá dorážka z kopačky Pavla Sokola ale už skončila v síti.

Ve 26. minutě dal o sobě vědět hostující Singhateh, jeho tečovaný pokus skončil těsně vedle pravé tyče. Pár minut před poločasovou přestávkou musel předvést domácí gólman Šulla důležitý zákrok proti dělovce Slavíčka. Líšeň tak do šaten odcházela s jednobrankovým náskokem.

Zkraje druhé půle si domácí stejně jako na začátku prvního dějství vytvořili šanci. Tentokrát ale nebyla gólová, jelikož zakončení Lutonského uvnitř malého vápna exkluzivním zákrokem zneškodnil Koutný.

Ze strany Jihomoravanů šlo o poslední větší možnost. V 62. minutě byl totiž po druhé žluté kartě vyloučen Polášek a Sigmu čekala půlhodinová přesilovka. Hanáci vyrovnali v 75. minutě. Matěj Hadaš po dvou minutách na trávníku natáhl z velké dálky a jeho technická rána skončila v šibenici.

Hosté pokračovali v náporu a o šest minut později otočili průběh zápasu. Centr z levé strany domácí defenzíva nedokázala odkopnout a střela Jana Fortelného do skákajícího míče skončila přesně u tyče. Líšni se už odpovědět nepodařilo, Olomouc si zbytek zápasu pohlídala.