21.04.2024 | Aleš Strouha | Zápas

Dukla si pojistila první místo výhrou v Kroměříži

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté pražské Dukly vyhráli v rámci 24. kola FORUNA:NÁRODNÍ LIGY v Kroměříži 2:0. O Pražany poslal do vedení ve 37. minutě Matěj Helešic, pro něhož to byla první trefa v ročníku. Druhou branku pak hostující tým přidal až v samém nastavení druhé půle a postaral se o ni Pavel Moulis. Dukla šest kol před koncem vede tabulku o čtyři body, naopak Kroměříž zůstává i nadále poslední.
bez branek
37' Helešic
90+4' Moulis
9' Wala
82' Houser
85' Tiahlo
23' Jeřábek
79' Vondrášek
85' Peterka
Sestavy
J. Dostál – Zavadil, Houser, T. Matoušek (27. Kudela) – Wala (79. Tiahlo), Cupák, Machalík, Jeleček (27. Oulehla) – Vincour, Chwaszcz (63. Dočkal) – Martinek (46. Hrdlička)
Na lavičce: Gergela, Jaroň
Trenér: Martin Onda
ťovíček – Vondrášek, Peterka, D. Hašek, Ludvíček – Kozma (78. Moulis) – Douděra (78. Ullman), J. Hora (88. Holiš), J. Jeřábek, Helešic (78. Barac) – Mešanović (67. Matějka)
Na lavičce: Rada, Špatenka
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Kvítek – Hádek, Malimánek • Stadion: Stadion Jožky Silného • Diváci: 881

Komentář

Vedoucí Dukla byla na hřišti poslední Kroměříže velkým favoritem, což se Pražané snažili potvrzovat od úvodních minut. Přesto se ale hrál dlouhé minuty zcela vyrovnaný fotbal, který nepřinášel žádné šance. Na straně Dukly byli aktivní Hora s Vondráškem, jejich centry do pokutového území ale zůstávaly dlouho bez zakončení.

Ve 28. minutě to byl naopak domácí Michal Cupák, který zkusil štěstí ranou zpoza vápna. Jeho povedený pokus levačkou ale skončil metr nad břevnem hostující brány. V závěru poločasu se ale hosté dočkali gólu na 1:0. Po velkém závaru ve vápně dvakrát zakončoval Kozma, míč do sítě ale dopravil až dorážející Matěj Helešic.

Druhý poločas zápasu měl velmi podobný průběh jako ten první. Hosté zkušeně kontrolovali balon a nikam se moc nehnali. Naopak domácí se postupně dostávali do křeče a i když častěji měli míč na svých kopačkách, bránu Šťovíčka prakticky ani jednou vážněji neohrozili. Gólovou pojistku Dukly mohl přidat v 64. minutě Tomáš Vondrášek, který svou dalekonosnou střelou trefil ale pouze tyč domácí brány.

Dukla postupem času zcela rezignovala na útočné snažení a soustředila se výhradně na defenzivu. Domácí svého soupeře zatlačili, avšak v samém závěru při hře vabank podruhé inkasovali. Ve čtvrté minutě nastavení se k balonu ve vápně dostal Pavel Moulis, který uzavřel skóre zápasu na konečných 2:0.