26.04.2024 | Petr Komárek | Preview kola

Preview 25. kola: Duklu prověří béčko Olomouce, Zbrojovka hostí Opavu

Foto: fkdukla.cz
Fotbalisté Dukly Praha zvýšili svůj náskok na čele tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, na druhý Vyškov mají v současnosti k dobru čtyři body. Celek z Dejvic navíc v posledních třech zápasech vždy udržel čistý štít a s 23 obdrženými góly má po Táborsku druhou nejlepší obranu v soutěži. Druzí jsou „vojáci“ také z hlediska aktuální formy. Jediným týmem, který si vede lépe, je rezerva olomoucké Sigmy. Právě ta Duklu vyzve v rámci 25. kola. Do prvního duelu po zveřejnění koupě většinového podílu v klubu Liborem Zábranským nastoupí Brno. Zbrojovka bude chtít vrátit Opavě porážku z prvního vzájemného souboje v tomto ročníku.

Téměř všechna utkání 25. kola druhé nejvyšší soutěže se uskuteční v sobotu. Od 10:15 nastoupí pátá Chrudim proti sedmé Příbrami a druhý Vyškov proti čtrnáctému Varnsdorfu. Východočeši na domácím trávníku třikrát za sebou bodovali, Příbrami na konci loňského září podlehli 1:2. „Znovu nás čeká velmi těžký soupeř. Hrajeme však doma a budeme chtít poslední nepovedený zápas odčinit a před našimi fanoušky předvést co nejlepší výkon,“ hlásí v rozhovoru pro klubový web chrudimský kapitán Ondřej Kesner.

Vyškov si momentálně drží třízápasovou sérii bez prohry, po remíze s brněnskou Zbrojovkou v minulém kole a výhře vedoucí Dukly v Kroměříži se však jeho ztráta na první místo zvýšila na čtyři body. S Varnsdorfem se Jihomoravané na podzim rozešli nerozhodně 1:1. V sobotu dopoledne začne také souboj patnáctého Prostějova s jedenáctou Jihlavou. Hanáci po dvou vítězstvích dvakrát padli a na čtrnáctou nesestupovou pozici nyní ztrácejí čtyři body. Vysočina v předchozím týdnu ukončila čekání na výhru, které trvalo osm zápasů, a porazila B-tým Sparty. Na Prostějov v prvním vzájemném měření sil této sezony vyzrála 2:1.

„Před námi je náročný bojovný duel, v němž jistě může sehrát důležitou roli, který tým vstřelí první branku. Věříme, že po výkonu a výsledku s rezervou Sparty do něj půjdeme povzbuzeni, sebevědomí a s vírou ve vlastní schopnosti. Kluci si ověřili, že když na hřišti plní pokyny, tak si na bodový úspěch můžou šáhnout,“ říká na klubovém webu Pavel Mazánek, asistent jihlavského trenéra Davida Oulehly.

Od sobotních 14 hodin se lídr F:NL Dukla postaví rozjeté Olomouci B. Čtvrtá Sigma má stejně bodů jako třetí Táborsko a v předešlých dvanácti zápasech podlehla soupeřům jen dvakrát. Po zimní přestávce navíc v osmi střetnutích nebodovala jedinkrát a před 25. kolem triumfovala čtyřikrát v řadě. Díky tomu mají Olomoučané aktuálně nejlepší formu v celé soutěži. Hned za nimi se v této statistice nachází Dukla, jež pro změnu v posledních třech utkáních neinkasovala. Pražané vedou tabulku o čtyři body před Vyškovem, Sigmu loni v říjnu zdolali 1:0. Na Julisce se už budou muset obejít bez přítomnosti Petra Rady na lavičce. Kouč si odpykává tříměsíční disciplinární trest.

Během sobotního podvečera a večera na sebe narazí třetí Táborsko a šestá Líšeň, devátá Vlašim a šestnáctá Kroměříž (oba zápasy začnou v 17:00) a také desátá Zbrojovka Brno a dvanáctá Opava (18:00). Brňané ve čtvrtek oznámili příchod nového majitele, kterým se stává šéf hokejové Komety Libor Zábranský. V posledních dvou kolech dokázali zastavit šňůru porážek a na výhru nad Jihlavou navázali v Drnovicích remízou s Vyškovem. Slezané, kteří venku získali tři body naposledy loni v závěru října, si na podzim se Zbrojovkou poradili 2:1.

Poslední zápas 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY obstarají v neděli dva pražské týmy – osmá Sparta B a třináctý Žižkov (10:30). Letenští v posledních dvou zápasech pod známým vysílačem, kde také hrají domácí duely, vyhráli a dohromady nastříleli deset branek. V domácím prostředí se však daří také Viktorii. Na jaře tam ještě neprohrála a celkem nasbírala osm bodů. V předešlém kole si nováček soutěže na svém stadionu poradil s Chrudimí. Se sparťanskou rezervou na podzim remizoval 1:1.

Všechny zápasy 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY můžete sledovat na webech sázkové kanceláře Fortunasporttotal.cz. Sobotní utkání mezi Vyškovem a Varnsdorfem a nedělní zápas mezi Spartou B a Žižkovem odvysílá živě také Česká televize.