10.03.2017 | Filip Kortus | Zápas

Znojmo náskok opět neudrželo, s Dynamem se rozešlo smírně

Foto: dynamocb.cz
Znojmo – Fotbalisté Znojma, podobně jako v pondělí proti Opavě, také v domácím utkání s Českými Budějovicemi vedli. Svůj náskok ale neudrželi a vzhledem k množství šancí v podání Jihočechů mohou být nakonec za bod rádi. Naopak Dynamo vytěžilo jako jeden z adeptů na postup z prvních dvou jarních střetnutí jen jediný bod a rozhodně nemůže být se vstupem do druhé poloviny soutěže spokojeno.
38' Javůrek
66' Benát
69' Urbančok
84' Funda
Sestavy
Doleček – Helísek, Svozil, Odehnal, Cihlář – Teplý, Urbančok, Nepožitek (85. Motal), Javůrek – Klíma, Šamánek (78. Holub)
Na lavičce: Štěpanovský, Mezlík, Sokol, Novák
Trenér: Radim Kučera
Křížek – Novák, Šourek, Benát (90. Hála), Klesa – Čavoš, Wermke (87. Vopat), Kladrubský, Pešek – Táborský, Funda
Na lavičce: Hajdušek, Havel, Čermák, Matějka
Trenér: David Horejš
Rozhodčí: Houdek – Kožár, Kubec • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 872

Komentář

Do druhého jarního utkání vstoupilo Dynamo bez Richarda Kaloda, jeho místo na hrotu zaujal Ivo Táborský. Po zranění se vrátil Adrián Čermák, utkání na jihu Moravy začal na lavičce. O první střelecký pokus utkání se postaral právě Ivo Táborský, ale z úctyhodné vzdálenosti zamířil velmi nepřesně. Mnohem blíže úvodní brance měl po deseti minutách hry. Našel si centr Wermkeho z pravé strany a ve skluzu minul domácí branku o pár centimetrů.

Domácí fanoušky rozproudil Urbančok. Nejprve vyslal jedovatou střelu na Křížka, který míč vyboxoval před sebe. Dostal se i k dorážce, kterou poslal vedle. Za Dynamo mohl jít do úniku Roman Wermke, ale balon si nedokázal pořádně zpracovat a ten tak skončil až za bránou Dolečka. V závěru půle se Znojemští dostali do tlaku a z něho i vyprodukovali první branku zápasu. Centr Teplého prošel až k Janu Javůrkovi, který napasoval míč kolem pravé tyče. Dynamo mohlo ještě v závěru půle srovnat, jenže hlavička kapitána Benáta mířila vedle.

Na začátku druhého poločasu utkání mělo Dynamo další šanci a nebyl u ní nikdo jiný než Táborský. Zkušeně si naskočil na centr Klesy z pravé strany a jeho hlavičku zastavila až tyčka za Dolečkem. Kontroverzní moment po hodině hry rozzuřil snad všechny hostující fotbalisty. Přímý kop Kladrubského proletěl až do vápna, kde ho podle názoru Českobudějovických odehrál jeden ze Znojemských rukou na rohový kop, ale sudí Houdek penaltu nenařídil.

Jihočeši se zdravě naštvali a za chvíli srovnali. Kladrubský našel nádherně přes půlku hřiště rozběhnutého Wermkeho, který vletěl do pokutového území, dal míč pod sebe na Petra Benáta a ten už si s gólovou pozicí věděl rady. Otočit vývoj celého utkání mohli Jihočeši v závěru, kdy chybovala znojemská obrana a celou akci museli řešit až moravští beci za překonaným Dolečkem. To už ale bylo z pátečního fotbalového večera vše, oba týmy se tak rozešly s bodem za remízu 1:1.