19.03.2017 | Josef Janda | Zápas

Sigma poprvé na jaře inkasovala. Tři body bere překvapivě Táborsko

Foto: sigmafotbal.cz
Sezimovo Ústí – Velký boj za pravidelných návštěv deště sledovali fanoušci v souboji Táborska s olomouckou Sigmou. Hosté v úvodu potvrzovali roli favorita, avšak své šance neproměnili. Nejblíže měl k brance Chorý, který orazítkoval břevno. Po přestávce odčaroval jarní olomouckou neprůstřelnost Adnan Džafič chytrou hlavičkou po nedorozumění obrany s brankářem Reichlem. Když se za čtvrt hodiny po něm trefil ještě po skvěle načasované přihrávce Nešický, domácí příznivci tušili, že tři body zůstanou doma. Táborsko ustálo i závěrečný tlak a porazilo Sigmu Olomouc 2:0.
52' Džafič
68' Nešický
bez branek
bez karet
72' Chorý
Sestavy
Toma – Zavadil, Klusák, Toml, Navrátil – Kučera, Nešický (89. Běloušek), Džafić, Javorek, Mršić (64. Ciku) – Musiol (82. Mrázek)
Na lavičce: Řehák, Landovský, Souček, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Reichl – Sladký, Radaković, Škerle (73. Yunis), Vepřek – Houska, Plšek - Zahradníček (61. Petr), Buchvaldek (46. Manzia), Falta – Chorý
Na lavičce: Spurný, Hála, Štěrba, Antl
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Ginzel – Pochylý, Polák • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 473

Komentář

Od prvních minut se museli hráči vyrovnat s těžkým terénem, podmáčený trávník však nakonec nijak významně do osudu utkání nezasáhl. Sigma začala očekávanou převahou, jenže ze série rohových kopů nic nevytěžila. Táborsko se dostalo ke slovu po čtvrthodince a předvedlo hned gólovou šanci. Nešický vyslal po pravém křídle Džafiče, jehož centr před branku zužitkoval k pumelici Javorek. Sražená střela skončila naštěstí pro Sigmu nad brankou.

Optickou převahu Olomouce dokládal i pěkný signál po rohovém kopu, kdy si před vápno naběhl Houska a míč napálil z první směrem na Tomovu branku. Ke smůle hostů ale minul. Ještě blíže byla Sigma gólu dvě minuty před přestávkou. Buchvaldek se uvolnil na pravém křídle a poslal před branku přesný centr na Chorého, jehož pokus se odrazil od Tomova břevna. Domácí si vybrali další dávku štěstí a mohli se sami pokusit o vedoucí gól. Blízko k němu měl Mršič, kdy mu po hezkém přiťuknutí hlavou příliš nechybělo. Balon se ale odrazil tak nešťastně, že domácí zakončit nemohli.

Bezbrankový poločas uvítali spíš domácí. Nedlouho po změně stran navíc využili zmatků před olomouckou brankou k první trefě zápasu. Gólman Reichl si nerozuměl s obranou a odkopnutý míč využil k hlavičce z hranice vápna Adnan Džafič, jehož pokus přeloboval zbytečně vyběhnutého olomouckého brankáře. Na 2:0 zvýšil už za čtvrt hodiny Aleš Nešický. Hezky ho našel Petr Javorek, který poslal krásnou přihrávku za hostující obranu. Nešický už si s vyběhnutým brankářem Sigmy poradil a parádní akci zakončil kličkou do strany. Zívající branka už mu nebyla problémem.

Sigma se nevzdala a mocně Táborsko zatlačila, nicméně vyložené brankové příležitosti nepřicházely. Táborská defenziva byla neoblomná a domácí hrozili nevypočitatelnými brejky. V jednom z nich byl blízko třetí brance Ciku, jehož slalom hostující obranou potěšil nejednoho fotbalového fajnšmekra. Jeho kličku nakonec Reichl přečetl a z následného rohu hlavičkoval Toml jen mimo. Táborsko si nenechalo dát branku ani v závěru a oslavilo překvapivé vítězství 2:0.