18.03.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim s Ústím prohrávala, po přestávce ale dokázala vyrovnat

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Dva góly byly k vidění v duelu Vlašimi s Ústím nad Labem. Domácí Středočeši v závěru první čtvrthodiny chybovali a Arma se díky Poučkovi dostala do vedení. Zkraje druhé půle o něj ale přišla, na konečných 1:1 srovnal syn vlašimského kouče Filip Hašek.
51' Hašek
14' Pouček
bez karet
34' Martykán
48' Kateřiňák
79' Pícha
Sestavy
Nguyen – Wiesner, J. Štochl, Piško, Tusjak – Janda (77. Hrebeniuk), Hašek (85. Duga), Kulhánek, Kučera – Hadaščok (88. Jíra), Jeslínek
Na lavičce: Le Giang, Březina, Kadlec, Tarczal
Trenér: Martin Hašek
Zacharda – M. Zeman, Pimpara, Leibl, Kateřiňák – J. Peterka, Jindráček, Pouček (89. Miskovič), Gilián (73. Výborný) – Martykán, Procházka (67. Pícha)
Na lavičce: Tvrdoň, Seidl, Vaněk
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Klíma – Koval, Kožár • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 402

Komentář

Utkání mezi pátým a desátým týmem tabulky se hrálo za silného větru, který určitým způsobem znepříjemňoval práci oběma celkům. Mnoho šancí příchozí diváci v chladném počasí neviděli. Jako první je rozehřála hlavička domácího Vojtěcha Hadaščoka. Jeho pokus postrádal větší razanci a brankář Zacharda kontroloval jeho dráhu letu, která skončila těsně vedle branky. Vlašim se snažila hrát svou kombinační hru, ale proti dobře dostupujícímu soupeři to lehké nebylo. Navíc po hrubé chybě na polovině hřiště pelášil sám na branku hostující Lukáš Pouček. Milan Piško se jej snažil dostihnout, ale marně. Pouček se ocitl sám před Nguyenem a vystřelil. Jeho ránu brankář Vlašimi dokázal utlumit, ale v cestě do sítě jí úplně zabránit nedokázal.

Vlašim se snažila rychle zareagovat, ale bohužel několik standardních situací kýžené vyrovnání nepřineslo. Naopak mohli opět udeřit hosté. Jindráčkův pokus z úhlu Nguyen skvěle vyrazil, ale jen k nohám Kateřiňáka, který však míč poslal vedle branky. Zbytek poločasu nabídl na hřišti mnoho soubojů, ale situací, které volaly po brance, bylo jako šafránu. Do druhého poločasu šla domácí Vlašim s jasným cílem a tím byl zvrat nepříznivého vývoje utkání. Slova svého otce a zároveň i trenéra vlašimského celku si vzal v 51. minutě k srdci Filip Hašek a krásnou akcí se dokázal dostat do zakončení a míč nasměrovat pod břevno. Netrvalo dlouho a fanoušci slavili druhý gól, ale tentokrát domácí dokázali rozvlnit pouze boční síť. 

Blaničtí rytíři dokázali svého soupeře zatlačit, ale víc než pár náznaků si domácí celek nevytvořil. V posledních patnácti minutách hry se přeci jen ještě dostal do koncovky Hadaščok a jeho rána se málem ujala, ale Zacharda míč vyrazil do tyče a od té zamířil do zámezí. Vlašim tak nakonec remizovala na domácí půdě s Ústím 1:1.