08.04.2017 | Josef Janda | Zápas

Sokolov na jihu Čech opět překvapil. Tentokrát veze bod z Táborska

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Sezimovo Ústí – Fotbalisté Sokolova uhráli na jaře druhý bod a radují se opět v Jihočeském kraji. Po nedávném bodu z Českých Budějovic přidali ten další za remízu 1:1 po souboji na Soukeníku s Táborskem. Po nezáživné první půli nastartoval útočení Valenta, jehož gól ze 46. minuty poslal Baník do vedení. Táborsku se povedlo srovnat už za deset minut a fanoušci sledovali šance na obou stranách. Vítěznou akci už ale žádný z týmů nepředvedl. Táborsko tak remizovalo se Sokolovem 1:1.
56' Zavadil
46' Valenta
80' Nešický
82' Dvořák II.
Sestavy
Toma – Navrátil, Zavadil, Klusák, Toml – Nešický (87. Běloušek), Kučera, Džafić, Mršić (74. Hanzlík), Kalvach – Musiol (90. Mrázek)
Na lavičce: Řehák, Landovský, Dordevič
Trenér: Roman Nádvorník
Belaň – Medvěděv, Mejdr, Ševčík, Vondráček – Machek, Glaser, Kosak (74. Zorvan), Valenta (68. Sadílek) – Jakub Dvořák II. (87. Čihák), Provod
Na lavičce: Šiman, Krajačič, Strada
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Klíma – Kříž, Caletka • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 458

Komentář

Hned první vážnější akce Sokolova neměla daleko ke gólu. Už ve 2. minutě poslal Glaser pozdrav těsně nad Tomovo břevno. Další náznak ohrožení předvedl po centru Medveděva hbitý Kosak, jehož jedovatou ránu Toma na zemi zlikvidoval. Výraznější šanci nepřinesly ani rohové kopy, s nimiž si obě obrany dokázaly vždy solidně poradit. Největší šanci prvního poločasu měl na noze opět kapitán hostů Glaser. Ve vápně se dostal z boku před Tomu, který jeho první pokus vyrazil. Glaser se dostal i k dorážce, mířil však jen do boční sítě.

O největší vzrušení v šestnáctce Sokolova se postaral obránce Ševčík. Při jeho zpracování balonu se domácí hráči rozčilovali a požadovali penaltu za hru rukou. Rozhodčí Klíma ale nechal ve hře pokračovat. Ke gólu tak nakonec byli v závěru půle blízko znovu hosté. Lukáš Provod přešel ve vápně přes tři hráče a poslal míč těsně vedle domácí šibenice. Příznivci Táborska si oddychli a mužstva šla do kabin za stavu 0:0.

Než se všichni diváci po přestávce usadili, nabídl Baník první branku utkání. Hned po rozehrávce se hosté dostali do tlaku a Tomovo čarování ukončil Tomáš Valenta, na jehož dorážku z několika metrů už byl domácí gólman krátký. Už za pět minut se znovu diskutovalo v sokolovském vápně. Po souboji s Mejdrem skončil Džafič na zemi, na penaltový puntík sudí ovšem znovu neukázal.

Z branky se svěřenci trenéra Romana Nádvorníka radovali v 56. minutě. Po mnoha nepovedených rohových kopech na obou stranách se diváci dočkali gólu také z této situace. Ve vápně se po zmatku před Belaněm prosadil nakonec Petr Zavadil a srovnal na 1:1. Táborsko bylo ve druhé půli výrazně živější a toužilo po další brance. Slibnou akci sehráli Kučera s Nešickým, jenže hostující gólman v součinnosti s obranou dalšímu míči v síti zabránil.

Štěstí stálo na straně Sokolova i po celý zbytek utkání, domácí už gólový recept nenašli. Občasné výpady Baníku také k vítězné trefě nevedly. Významně se do utkání nezapsali ani náhradníci, v závěru duelu se ještě zažlutilo, více už ale fotbalové odpoledne na Soukeníku nenabídlo. Táborsko se rozešlo se Sokolovem smírně 1:1 a neprohrálo čtyři jarní utkání z pěti. Naopak Sokolov nevyhrál v letošní sezoně již dvanáctý duel v řadě.