08.04.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Opava otočila zásluhou střídajícího Jurečky utkání ve Vlašimi

Foto: Jiří Paýr (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Jedním z taháků 21. kola Fortuna národní ligy byl také duel šesté Vlašimi a třetí Opavy. Ve vzájemných zápasech těchto celků platí ono otřepané "můj dům - můj hrad", vždyť se ani jednou v historii vzájemných střetnutí neradoval hostující celek. Až dnes. Středočeši sice po trefě Vyhnala vedli, Slezané ale výsledek díky střídajícímu Jurečkovi otočili, když vítěznou trefu vsítil opavský útočník až v nastavení.
42' Vyhnal
83' Jurečka
90' Jurečka
18' Kulhánek
24' Vyhnal
14' Janetzký
22' Smola
54' Radič
Sestavy
Nguyen – Piško, Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Janda (58. Reiter), Hašek (90. Jíra), Kulhánek, Kučera – Vyhnal, Hadaščok (81. Tarczal)
Na lavičce: Le Giang, Kadlec, Ngimbi, Hrebeniuk
Trenér: Miloslav Brožek
Fendrich – Radić, Simerský, T. Čelůstka, Helebrand – Janetzký (60. Jursa), Mozol (71. Puškáč), Zapalač, Schaffartzik – Kuzmanović, Smola (46. Jurečka)
Na lavičce: Godula, Hrabina, Žídek
Trenér: Roman Skuhravý
Rozhodčí: Nenadál – Vitner, Horák • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 575

Komentář

Vlašim vstupovala do utkání bez trenéra Martina Haška, který v týdnu odešel do kabiny pražských Bohemians. Tým tak v utkání vedl trenérský tandem Brožek - Kout. Samotný začátek zápasu se týmu z pod Blaníka povedl dobře. Vlašim dokázala soupeře zmáčknout na jeho polovině, ale tento mírný tlak domácí nedokázali přetavit ve vedoucí branku. Blízko ní byla Vlašim v 8. minutě utkání, kdy po přímém kopu Kučery míč málem propadl do brány. 

Po povedeném a fotbalově zajímavém začátku utkání přišlo kouskování hry častými fauly a sudí Nenadál rozdal v rozmezí mezi čtrnáctou a čtyřiadvacátou minutou celkem čtyři žluté karty. Po rozkouskované pasáži hry se poprvé výrazněji osmělili i hosté z Opavy. Kuzmanovič se prodral do dobré pozice, ale se střelou váhal. Nakonec o míč přišel. O pár minut později zase našli hosté pouze rukavice Nguyena. 

Zaváhání Opavy využili obratně domácí, když se do pokutového území dostal míč, který se snažil zakončit Hadaščok. Tomu zastoupil cestu obránce, ale odražený míč doputoval k nohám Pavla Vyhnala a ten otevřel skóre utkání.

Ve druhém poločase si jako první vypracovali šanci domácí, ale Filip Hašek neuspěl. To bylo z domácí strany na dlouhou dobu vše podstatné. Od té doby převzala nad zápasem otěže hostující Opava, která se tlačila dopředu a snažila se o vyrovnání. Středočeši však odolávali. 

Aktivně si počínal především střídající Václav Jurečka, který byl později hrdinou celého zápasu. Slezský celek se povětšinou zdržoval na polovině soupeře, ale ne a ne vyrovnat. Skórovat po jednom brejku mohli nakonec domácí, ale Tusjaka vychytal Fendrich. Zajímavé okamžiky přinesla až poslední desetiminutovka utkání. 

V 83.minutě se Opava dostala k rozehrávce rohového kopu. První pokus zastavil na brankové čáře vynikajícím zákrokem Nguyen, který vyrazil míč na další rohový kop. Po něm to na tribuně jen zahučelo, když se míč otřel o břevno. A to nebylo vše! Do třetice se Opavským povedlo skórovat, když se křižnou střelou prosadil Václav Jurečka.

Oba celky v závěru utkání chtěly urvat tři body na svou stranu, ale šance nepřicházely. Až v poslední minutě ztratili domácí míč a Václav Jurečka číhající na levé straně hřiště dokázal svůj samostatný únik proměnit v rozhodující branku. Opava tak vyhrála na půdě Vlašimi 2:1, což se jí v historii vzájemných zápasů povedlo vůbec poprvé.