02.05.2017 | Dominik Rejthar | Zápas

Dva rychlé třinecké údery srazily Frýdek-Místek do kolen, Valcíři zvládli už jen snížit

Foto: Vojtěch Vladár (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Úterní dohrávku 25. kola zvládli lépe fotbalisté Třince, kteří se v derby proti Frýdku-Místku prosadili dvakrát v úvodu zápasu a následně již dovedli duel do vítězného konce, když dovolili hostům pouze snížit. Třinečtí se proto po výhře odlepili od svého protivníka a poskočili do středu tabulky.
8' Dedič
14' Motyčka
35' Literák
25' Benetka
56' Stříž
61' Krišto
71' Motyčka
85' Krišto
88' Hošek
90' Ižvolt
15' Šumský
90' Švrček
Sestavy
Paleček – Benetka, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Joukl (65. Ižvolt), Krišto, Motyčka, Stříž (90+4. Janošík) – Šumbera (65. Hošek), Dedič
Na lavičce: Adamuška, Avdič, Velner, Latocha
Trenér: Jiří Neček
Prepsl – Švrček, Klabník, Literák, Ilko – Slaninka, Šichor (79. Berežný), Šumský, Hykel – Vyskočil (76. Nworah), Ševčík
Na lavičce: Mihálek, Byrtus, Fertaľ, Spasojevič, Termanowski
Trenér: Miroslav Nemec
Rozhodčí: Ginzel – Poživil, Flimmel • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 627

Komentář

Fotbalisté Třince vletěli do zápasu jako vítr a během patnácti minut výraznou měrou zadělali na zisk tří bodů. Běžela teprve osmá minuta duelu, když prodloužený centr ze standardní situace vytěsnil gólman Prepsl pouze k volnému Renému Dědičovi, který v poklidu doklepl míč do sítě. O malou chvíli později bylo navíc na domácí straně ještě veseleji.

Další povedený pas do vápna tentokrát oslovil Martina Motyčku, jenž sice nezasáhl balon z voleje ideálně, ale gólman Frýdku-Místku ho i přes enormní snahu nedokázal špičkami prstů vytěsnit mimo své tři tyče. Dvě vstřelené branky ovšem Třinecké jako by uspokojily. Aktivitu začali přebírat na své kopačky hosté, kteří ještě stihli snížit do konce prvního poločasu. Centr do pokutového území se nepovedl třinecké defenzívě odvrátit do bezpečí a zmatku ve vápně využil Petr Literák, jenž poslal míč za bezmocného Palečka.

Před pauzou navíc zahrozil hostující Ševčík, jehož střela z úhlu vyprášila Palečkovy rukavice. Po změně stran se Frýdek-Místek snažil hnát za vyrovnáním, nicméně v brance Třince čaroval gólman Paleček, který výbornými zákroky zmařil dvě velké šance hostů v krátké chvíli. Následně se ozvali i Třinečtí, jmenovitě Motyčka, jehož zajímavá hlavička prolétla těsně vedle tyče hostující svatyně.

Zajímavě to na druhé straně zkoušel z volného přímého kopu Šumský, jemuž ovšem také chyběl potřebný kousek, aby se míč vešel do branky. Domácí tým musel nakonec dohrávat zápas v deseti, když se po druhé žluté kartě poroučel do sprch Krišto. Ani přibližně desetiminutová přesilovka Frýdku k vyrovnání nepomohla. Slibně hlavičkoval sice stoper Klabník, ale jeho pokus přelétl těsně břevno domácí brány. Tři body proto zůstaly v Třinci.