06.05.2017 | Jan Hrabal | Zápas

Opět jasná výhra. Pardubice zamířily po triumfu nad Táborskem do klidného středu

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Druhý domácí duel v řadě ve Fortuna národní lize zvládli fotbalisté Pardubic opět na jedničku – pod Vinicí přehráli Táborsko 3:0 a poskočili tabulkou výše. Skóre otevřel po půlhodině hry Michal Petráň, v závěru se ještě trefili Jan Řezníček a Jiří Piroch.
32' Petráň
77' Řezníček
88' Piroch
bez branek
19' Shejbal
bez karet
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Shejbal – Kudrna – Kayamba, Řezníček (89. Kovář), Jeřábek, Fousek (79. Mužík) – Petráň (72. Ladra)
Na lavičce: Hrnčíř, Pospíšil, Přibyl, Fusek
Trenér: Jiří Krejčí
Toma – Zavadil, Navrátil, Běloušek (11. Toml), Hanzlík – Kučera – Kalvach (46. Nešický), Klusák (56. Džafić), Javorek, Mršić – Musiol
Na lavičce: Řehák, Presl, Souček, Dordevič
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Arnošt • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 622

Komentář

Od počátku zápasu byly Pardubice aktivnější a vytvořily si řadu zajímavých příležitostí. Neuteklo ani deset minut a do vyložené šance se dostal Jan Řezníček, v koncovce mířil po zemi těsně vedle hostující branky. O chvíli později hlavičkoval v zajímavé situaci Adam Fousek těsně mimo. Po čtvrthodině hry mohl skórovat Michal Petráň, ale jeho šikovná hlavička poslala balon těsně nad branku Táborska.

Série domácích šancí pokračovala i v dalších minutách. V té osmnácté po ideální přihrávce od Řezníčka netrefil Michal Petráň ve vápně ideálně a míč tak nadvakrát zkrotil Toma. Tentýž útočník domácích se prosadil ve 32. minutě. Po hezké kombinaci na ose hřiště se dostal do zakončení a překonal gólmana hostí svou desátou trefou v sezoně.

Obraz hry se nezměnil ani ve druhém poločase. I v něm domácí vytrvale bušili do obrany Jihočechů, Táborsko se jen ztěžka dostávalo do šancí. V 62. minutě chytil ojedinělou akci hostí brankář Knobloch. Pardubický strážce poté sledoval neúspěšné pokusy svých parťáků vpředu, a to Michala Petráně nebo Adama Fouska.

V 77. minutě vsítili Východočeši důležitou uklidňující druhou branku. Domácí se dostali do velké šance, kdy nejprve technicky zakončoval Řezníček, Toma vyrazil, stejně tak následnou dorážku Kayamby, aby na další dorážku Jana Řezníčka již neměl nárok.

Střelec druhého gólu měl posléze velikou šanci o deset minut později, to ale pouze těsně minul vzdálenější tyč táborské konstrukce. Po něm ale udeřil Jiří Piroch, jehož hlavička zajistila Pardubicím konečné vítězství 3:0.