03.05.2017 | Petr Frömel | Zápas

Olomouc si ze Znojma veze postup do nejvyšší soutěže

Foto: sigmafotbal.cz
Znojmo – Za výhrou vykročili Hanáci v předehrávce 26. kola Fortuna národní ligy hned v úvodu, kdy se rychle dostali do vedení. Celkem se v první půli prosadili třikrát. Když pak ve druhém poločase přidali čtvrtý gól, nebylo o vítězi pochyb. Znojmo dokázalo už jen kosmeticky upravit, ale na svého protivníka nestačilo. Sigma i díky hattricku Tomáše Chorého veze domů tři body a s nimi i postup do nejvyšší soutěže!
58' Holub
3' Chorý
29' Manzia
35' Chorý
56' Chorý
28' Nepožitek
87' Teplý
27' Manzia
66' Manzia
82' Štěrba
88' Sladký
Sestavy
Doleček – Mezlík, Svozil (46. Urbančok), Helísek (72. Teplý), Cihlář – Nepožitek, Motal, Holub, Javůrek (73. Njire) – Šamánek, Klíma
Na lavičce: Koukal, Chereda, Sokol
Trenér: Radim Kučera
M. Buchta – Jemelka, Štěrba, Vepřek, Škerle – Plšek (84. Habusta), Houska, Petr (72. Sladký), Zahradníček – Manzia, Chorý (66. Yunis)
Na lavičce: Reichl, Ambrozek, Vichta
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Dubravský – Antoníček, Boček • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 720

Komentář

Hosté byli nebezpeční hned od začátku. První šanci ještě Doleček ustál, když Houskovu střelu vyrazil, krátce na to už ale kapituloval. Tomáš Chorý obdržel přihrávku na střed a po zemi zamířil k pravé tyči. Znojmo mohlo rychle odpovědět, avšak Šamánek z podobné pozice mířil mimo. Stejně dopadl Klíma, jenž zkoušel přehodit vyběhnutého brankáře obloučkem. 

V 25. minutě přišel možná rozhodující moment. K Motalovi se v pokutovém území zajímavě odrazil balón a před znojemským hráčem zívala zcela prázdná brána. Motal však trestuhodně nabídnutou šancí pohrdl a přišel trest. 

O čtyři minuty později střílel Chorý, jeho prudkou ránu stačil Doleček jen vyrazit, k dorážce se dostal Bidje Manzia a hlavou trefil odkrytou bránu. Za dalších šest minut se Znojmu dýchalo ještě hůř. Tomáš Chorý zůstal osamocen na pravé straně a po jeho hlavičce se míč odrazil do země a následně pod břevno. Olomouc mohla svůj náskok navýšit, další šance Plška a Manzii ale zůstaly nevyužity.

Druhá půle začala opatrným fotbalem, až po deseti minutách se osmělil Javůrek, jehož pokus skončil vedle brány. To na druhé straně byli hosté úspěšnější. Zahradníček využil zaváhání soupeře, běžel sám na gólmana, nakonec ještě přihrál na levou stranu Tomáši Chorému, který završil hattrick. 

Téměř ihned na to se z gólu radovali i domácí, když parádní Šamánkův pas zužitkoval Michal Holub ve střelu ke vzdálenější tyči. Následně se už skóre neměnilo, ač hrálo Znojmo téměř půl hodiny v početní převaze, v největší šanci vychytal Klímu Buchta a stejný hráč poté z bezprostřední blízkosti přestřelil prázdnou bránu. V nastavení pak ještě Urbančok trefil břevno.