13.05.2017 | Tereza Košťálová | Zápas

Ústí proti první Olomouci vydřelo bod, dvakrát se prosadil Michal Zeman

Foto: sigmafotbal.cz
Ústí nad Labem – Severočeská Arma vyzvala v rámci 28. kola na svém trávníku tým SK Sigma Olomouc, který je v tabulce soutěže první. Před začátkem zápasu si mohli někteří myslet, že se bude jednat o jasný duel, ze kterého vyjde ještě jasnější vítěz, ale opak byl pravdou. Po předchozích lepších zápasech se ústeckým fotbalistům zvedly hlavy, a i tentokrát hráli mnohem uvolněněji. Hattrickem se mohl blýsknout Michal Zeman, kterému se ho ale nepodařilo dokončit kvůli nastřelenému břevnu. Body se tak nakonec na severu Čech po remíze 2:2 dělily.
5' Zeman
61' Zeman
27' Ambrozek
37' Sladký
26' Kateřiňák
59' Peterka
81' Peterka
90' Tvrdoň
43' Štěrba
Sestavy
Tvrdoň – Gilián, J. Peterka, L. Vaněk, M. Zeman – Kateřiňák, Martykán – Moulis, Miskovič (77. P. Výborný), D. Procházka (68. Pícha) – Jindráček (84. Seidl)
Na lavičce: Zacharda, Šnirc
Trenér: Jiří Skála
Reichl – Sladký, Štěrba (46. Habusta), Škerle, Falta – Houska, Antl – Manzia, Ambrozek, Vichta (65. Hála) – Chorý (46. Yunis)
Na lavičce: Buchta, Vepřek, Plšek
Trenér: Václav Jílek
Rozhodčí: Nenadál – Vít, Dresler • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 736

Komentář

Za vydatného deště na severu Čech začínalo utkání mezi týmy FK Ústí nad Labem a SK Sigma Olomouc. Těsně po začátku zápasu však pršet přestalo a hrálo se naplno. Jako první otevřeli skóre Ústečtí, když vlastní fanoušky potěšil hned v páté minutě Michal Zeman, který po nahrávce od Pavla Moulise hlavičkou trefil míč do odkryté brány Sigmy. 

Téměř o osm minut později měl na nohou další brankovou příležitost Martin Jindráček, ale ten zblízka svatyni Olomouce minul. Následně už otěže duelu převzali olomoučtí fotbalisté. V minutě dvacáté sedmé se Jan Ambrozek ujal odraženého míče a z velkého vápna překonal Mariána Tvrdoně. Přibližně po deseti minutách navýšil vedení Sigmy Martin Sladký, který prostřelil svou dělovkou vše, co mu stálo v cestě.

Druhý poločas mohl začít lépe pro hosty, když se čerstvě vystřídaný Jakub Yunis ujal míče a trefil se do černého, avšak gól nemohl být uznán pro ofajsd. Michal Zeman mohl vstřelit svou druhou branku ve dvaapadesáté minutě, hlavou ale trefil břevno. 

Gól v podání Michala Zemana padl v minutě jednašedesáté. Domácí fotbalista po centru Patrika Giliána vyrovnal skóre na 2:2. Nepříjemná situace pro svěřence Jiřího Skály nastala v osmdesáté první minutě, jelikož kapitán Army Jan Peterka obdržel druhou žlutou kartu za faul na Jana Ambrozka a tudíž následovala karta červená. Poslední velká šance byla k vidění v osmdesáté osmé minutě v podání Davida Housky, který však zblízka minul.

Utkání tak nakonec skončilo remízou. Sigma, která už je jistým vítězem letošního ročníku Fortuna národní ligy, dala i tentokrát prostor několika méně vytěžovaným hráčům a odváží si z Ústí nad Labem bod. 

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): „S průběhem utkání jsem velmi spokojený. Přestože jsme v prvním poločase na začátku vedli, věděli jsme, že Olomouc je kombinačně velmi silná. Sigmě se podařilo otočit skóre, ale my jsme stále věřili, že jsme schopní alespoň bod vydolovat. Hráči si určitě zaslouží pochvalu za odvedený výkon. Michal Zeman se neustále zlepšuje a paradoxně na postu, kde obvykle nehraje, o to více jsem za to rád. Šlo vidět, že jsme nehráli pod stresem. Oproti poslednímu zápasu jsme tento se Sigmou chtěli zvládnout lépe, což se nám podařilo. Nepřemýšlíme nad tím, kdo zůstane nebo kdo odejde, ale spíše se chceme ponaučit z chyb a příští sezónu zvládnout lépe. Chceme využít nových poznatků.“

Václav Jílek (SK Sigma Olomouc): „Myslím si, že se jednalo o zaslouženou dělbu bodů, ale já osobně jsem rád, že jsme druhý poločas dohráli důstojně. Měli jsme v zápase hodně zranění a my už neměli hráče, kteří by normálně byli v sestavě. Jsem velmi spokojený, jak si se vším poradili kluci, kteří běžně nehrají. Arma neproměnila jednu tutovou šanci, ale zároveň i my jsme nedali gól při oslabení domácích. Nejtěžší byl podle mě první poločas, ve druhém se stáhla voda na hrací ploše a hrálo se mnohem lépe. Na následující naše duely se těším velmi, jelikož se bude jednat o pěkné zápasy. Musíme se dát dohromady zdravotně a proti ambiciózní Ostravě hrát s čistou hlavou. Myslím si, že v závěru soutěže můžeme ukázat naši sílu a budu velmi rád, když oba poslední zápasy zvládneme.“