21.05.2017 | Josef Janda | Zápas

Osmigólová přestřelka vyzněla lépe pro Vlašim

Foto: Michal Bártík (sumavanet.cz)
Sezimovo Ústí – Doslova gólové orgie si užili fanoušci na Soukeníku, kam přijela změřit síly s Táborskem produktivní Vlašim. První půle skončila ještě smírně 1:1, poslední desítky minut ovšem nabídly fanouškům nekonečnou gólovou podívanou. Větší radost měli hosté z Vlašimi, kteří zvítězili na hřišti Táborska 5:3. Dvakrát se trefili útočníci Hadaščok s Vyhnalem. Zákroky na hranici zázraku předvedl domácí gólman Toma, jinak se mohli fanoušci dočkat i více než deseti branek.
30' Kučera
69' Džafič
90' Navrátil
12' Hadaščok
58' Vyhnal
73' Jeslínek
84' Vyhnal
88' Hadaščok
36' Kučera
78' Mršič
83' Nešický
bez karet
Sestavy
Toma – Navrátil, Toml, Klusák, Kalvach (74. Peterka) – Presl (62. Džafić), Souček, Nešický, Kučera – Mršić, Dordević (63. Musiol)
Na lavičce: Řehák, Hanzlík, Javorek
Trenér: Roman Nádvorník
Le Giang – Milan Kadlec (83. Vrána), Wiesner, Duga (73. Tarczal), Kulhánek – Kučera (54. Vyhnal), Reiter, Hašek, J. Štochl – Jeslínek, Hadaščok
Na lavičce: Nguyen, Ngimbi, Hrebeniuk, Jíra
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Ardeleanu – Kubec, Kožár • Stadion: Sportovní areál Soukeník • Diváci: 476

Komentář

Úvodní minuty nabídly jen několik nepřesností, až náhle udeřilo. Centr zprava srazil směrem k Tomovi táborský kapitán Jakub Navrátil. Domácí gólman stihl ještě zareagovat, jenže vyražený míč přistál u nohy nehlídaného Vojtěcha Hadaščoka, který poslal balon nekompromisně do sítě. Z nešťastných okamžiků mohl vysvobodit Táborsko Mršič, jehož střele k tyči po standarce příliš nechybělo.

Domácí vyrovnali na 1:1 po půlhodině utkání a akce stála opravdu za to. Rychlík Mršič pláchnul po levém křídle a jeho přesný centr poslal hlavou do šibenice Martin Kučera. Více toho aktéři v první půli nepředvedli, do kabin se tak šlo za spravedlivého stavu 1:1.

Start do druhého poločasu nabídnul gólové šance na obou stranách. Nejprve zahrozili Presl s Mršičem, poté se v domácím dresu předvedl gólman Toma, když zázračně vyrazil nad branku Kadlecovu ránu z několika kroků. Hned za minutu proletěl míč kolem Tomovy tyče, poté už však byl zázrakům konec.

Pavel Vyhnal byl na hřišti jen čtyři minuty, když poslal Vlašim do vedení 2:1. Poté domácí trenér Nádvorník poslal do hry tradiční ofenzivní sílu v podobě Džafiče, kterého doprovodil Musiol. Také táborské lavičce se střídání povedlo. Po sedmi minutách propálil Adnan Džafič gólmana Lé Gianga ranou na bližší tyč.

Z remízy se domácí soubor neradoval dlouho. Na 3:2 pro Vlašim upravil rychlík Jiří Jeslínek, když všem utekl a ranou k tyči tváří v tvář Tomovi nezklamal. I nadále střídala šance šanci, na domácí straně byli blízko vyrovnání Džafič s Musiolem, akci ovšem překombinovali.

Závěrečná šestiminutovka definitivně rozhodla a tři branky v závěru jen potvrdily krásnou ofenzivní podívanou. Další brankou se předvedl Pavel Vyhnal, když se z trestného kopu trefil přes zeď ukázkově k tyči. Krátce po něm si volno ve vápně užil Vojtěch Hadaščok a brankář Toma po gólu na 2:5 svým spoluhráčům hodně vyplísnil.

Poslední trefa na góly bohatého střetnutí patřila přece jen domácím borcům. Na konečných 3:5 upravil kapitán Jakub Navrátil, po jehož úspěchu odpískal rozhodčí Ardeleanu konec utkání.