21.05.2017 | Daniel Kinc | Zápas

Žižkov ukončil sérii nezdarů, České Budějovice zdolal 3:1

Foto: František Borek (fkvz.cz)
Praha – Předposlední kolo Fortuna národní ligy zavedlo na žižkovský stadion v Seifertově ulici soupeře z jihu Čech, a to Dynamo České Budějovice. Domácí si již v úvodní dvacetiminutovce dokázali vypracovat dvoubrankové vedení a o dva góly nakonec také vyhráli. S domácími fanoušky se Žižkov rozloučil vítězně 3:1, když ukončil sérii sedmi zápasů bez vítězství.
14' Švejdík
17' Telnar
60' Hurka
24' Táborský
81' Stratil
56' Čavoš
Sestavy
Hrubeš (46. Soukup) – Hašek, Egert, Švejdík, Šandera – Opluštil, Podrazký, Hurka – Jelínek, Telnar (70. Dočekal), Engelmann (79. Stratil)
Na lavičce: Urbanec, Čapek, Krystan, Volek
Trenér: David Vavruška
Křížek – Vopat (79. Matějka), P. Novák, Šourek, Kladrubský – Hála (61. Kadula), Čavoš – Wermke, Benát, Pešek – Táborský
Na lavičce: Hajdušek, Havel, Kouadio, Tomek
Trenér: David Horejš, Jiří Lerch
Rozhodčí: Mikyska – Fišer, Petřík • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 711

Komentář

Domácí byli od úvodu utkání lepší a aktivnější, přičemž se po čtvrthodině klání dostali do vedení. Po nepovedeném rohovém kopu přišel zpětný centr do vápna, kde se nejrychleji zorientoval Ondřej Švejdík, jehož hlavičku si do vlastní sítě následně srazil nešťastně Ondřej Šourek.

To však nebylo ze strany Žižkova vše, protože za další tři minuty Pražané svůj náskok zdvojnásobili, když se po rychlém kontru a centru z levé strany dostal k volnému míči nabíhající Mario Telnar a nikým nehlídán nekompromisně zakončil.

I hosté však udeřili ze své první větší šance a brzy po druhé brance soupeře se dočkali snížení. Na malém vápně se dostal k míči českobudějovický Ivo Táborský a jeho rána i přes jemnou teč Haška skončila za zády domácího gólmana.

Dynamo poté ožilo a snažilo se ještě do konce poločasu s výsledkem něco udělat, ale vytouženého vyrovnání se nedočkalo. Domácí celek tak odcházel do kabin s jednobrankovým náskokem.

Druhý poločas začal tak, jak ten první skončil. Tedy aktivitou Českých Budějovic, které se hnaly za vyrovnáním, ovšem paradoxně po hodině hry inkasovaly potřetí. Domácí Martin Hurka se na hranici vápna dostal k volnému míči a fantastickou střelou do šibenice nedal brankáři Křížkovi vůbec žádnou šanci.

Tlak hostů poté mírně opadl a Žižkov si s dvoubrankovým náskokem v zádech své vedení ohlídal.