21.05.2017 | Lukáš Podleśny | Zápas

Třinec splnil proti sestupujícímu Prostějovu čtyřmi góly roli favorita

Foto: Vojtěch Vladár (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Letošní loučení s domácím stadionem mají za sebou fotbalisté Třince, a nutno říci, že úspěšné. Do Slezska přijel soupeř z Hané, konkrétně beznadějně poslední Prostějov, který schytal čtyři branky.
4' Hošek
17' Šumbera
44' Janošík
58' Janošík
bez branek
69' Reintam
60' Rus
Sestavy
Paleček – Velner (71. Benetka), M. Čelůstka, Reintam, Stříž – Šumbera, Janošík, Krišto, Motyčka (77. Joukl), Ižvolt – Hošek (60. Vávra)
Na lavičce: Adamuška, Avdič, Latocha
Trenér: Jiří Neček
Halouska – Hýbl, Malý, Rus, Hirsch – Hladík, Skwarczek, Zapletal, Machynek (65. Marčík) – Píchal (27. Čtvrtníček), Sečkář (55. Fládr)
Na lavičce: Neoral, Schuster, Alaverdašvili, Smékal
Trenér: Petar Aleksijevič
Rozhodčí: Berka – Melichar, Pfeifer • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 321

Komentář

Poslední domácí zápas této sezóny odehrál Třinec proti sestupujícímu Prostějovu. Svěřenci Jiřího Nečka od úvodního výkopu pevně drželi otěže zápasu, což se na skóre projevilo již ve čtvrté minutě. Po velmi rychlém protiútoku totiž Janošík vysunul Petra Hoška, který střelou k tyči v pohodě překonal vyběhnuvšího Halousku. Ještě do desáté minuty následovaly dvě další šance domácího celku, ale Šumbera v obou případech ztroskotal na prostějovském brankáři.

Na další branku se ale přesto nemuselo dlouho čekat. Již 17. minuta totiž přinesla další rychlou akci Třince, při které Janošík hlavou dostal míč před bránu a Šimon Šumbera už svou třetí gólovkou nepohrdl. Pár minut nato ještě Hošek trefil břevno, nicméně do poločasu Třinečtí stihli ještě třetí zářez. V samotném závěru první půle si gól ke dvěma asistencím připsal aktivní Martin Janošík, jenž Halousku prostřelil z levé strany pokutového území.

Ani po přestávce se obraz hry nikterak nezměnil. Domácí soupeře prakticky nepouštěli na vlastní polovinu a naopak se stále přibližovali k další brance. Ta nakonec padla v 58. minutě, kdy míč obdržel nepolapitelný Martin Janošík. Jednoznačně nejlepší hráč zápasu dostal opět prostor na své oblíbené levé straně a Halouska byl znovu naprosto bezmocný. Chvíli na to ještě z malého vápna hlavičkoval domácí Motyčka, avšak ten se mezi střelce nezapsal.

Další branku už nakonec nepřidal vůbec nikdo a to i přes velmi divokou poslední desetiminutovku. V ní nejprve Ižvolt trefil tyč, hostující Skwarczek pálil v šanci vysoko nad bránu, třinecký Vávra neuspěl sám proti brankáři a vše zakončil Aleš Rus. Hostující obránce si naskočil na centr od rohového praporku, nicméně hlavou míč poslal jen do tyče. Lukáš Paleček tedy i díky brankové konstrukci udržel čisté konto a loučení s domácími fanoušky tak domácím vyšlo na podtrženou jedničku.