21.05.2017 | Petr Frömel | Zápas

Znojmo se rozloučilo se svými fanoušky remízou s Ústím, muselo však dvakrát dotahovat

Foto: Libor Duchoň
Znojmo – Ani jeden z aktérů zápasu mezi Znojmem a Ústím nad Labem se dlouho nedokázal prosadit, až v samém závěru první půle se hosté díky přímému kopu ujali vedení. Znojmo srovnalo po více jak hodině hry, avšak soupeř téměř ihned opět odskočil. Domácím se však podařilo dotáhnout i podruhé a duel tak dospěl do zřejmě spravedlivého remízového konce.
63' Chereda
69' Njire
45' Kateřiňák
64' Moulis
40' Klíma
45' Javůrek
90' Mezlík
58' Procházka
63' Pouček
77' Zeman
86' Martykán
Sestavy
Koukal – Mezlík, Čereda, Helísek – Nepožitek, Motal, Holub (68. Njire), Javůrek (76. Šamánek), Urbančok – Teplý, Klíma (85. Sokol)
Na lavičce: Šnepfenberg, Cihlář, Svozil
Trenér: Radim Kučera
Tvrdoň – L. Vaněk, Pimpara, Gilián, M. Zeman – Martykán, Kateřiňák, Moulis, D. Procházka (58. Pouček), Miskovič (72. P. Výborný) – Jindráček (87. Šnirc)
Na lavičce: Zacharda, Pícha, Seidl
Trenér: Jiří Skála
Rozhodčí: Černý – Wilczek, Caletka • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 912

Komentář

První velkou možnost Znojemští nevyužili, když Teplý z pravé strany střílel nad bránu, na druhé straně hlavičkoval Vaněk přímo do gólmanových rukavic. Další šance patřily převážně Znojmu, Čeredovu ránu v poslední chvíli ztečoval nad bránu hráč Ústí, Urbančokův pokus zas po teči Teplého proletěl těsně mimo. 

Ve 30. minutě přišla největší šance Jihomoravanů v první půli. Klíma krásnou ranou z dálky orazítkoval pouze vzdálenější tyč. Pak se konečně více osmělili i hosté, Jiří Kateřiňák nejprve bránu těsně minul, v úplném závěru byl už úspěšný, když přesně provedeným přímým kopem nedal Koukalovi šanci - míč skončil u levé tyče.

Ústí mohlo svůj náskok navýšit, když se v 50. minutě po pěkné souhře zjevil sám před brankářem Miskovič, Koukal ale jeho pokus vyrazil. Znojmo soupeřovo zaváhání nepotrestalo, Motalovu ránu vykopl z brankové čáry jeden z protihráčů a Javůrek sám před gólmanem rovněž selhal. 

Po hodině hry přišla velká možnost Poučka, jehož střelu pod břevno strážce znojemské svatyně bravurně vyrazil. Vzápětí se poprvé radovali domácí, Olexij Čereda se dostal k odraženému balónu a trefil se přesně pod břevno. Minutu poté vedl opět severočeský celek, Pavel Moulis z ostrého úhlu se štěstím propálil Koukala. 

Domácí však tentokrát neprohrávali dlouho, za pět minut Rostislav Šamánek, jenž v tu chvíli byl na hřišti sotva minutu, trefil pravou tyč, od které se balón odrazil za čáru. Ústí si mohlo vzít vedení zpět, v největší příležitosti deset minut před koncem Pouček překonal Koukala, na brankové čáře však odhlavičkoval balón do bezpečí Motal. U protější brány to ještě zkoušel Njire, jeho dobrý pokus však prolétl kousek nad břevnem.