28.05.2017 | Pavel Kortus | Zápas

České Budějovice se jarní domácí výhry přeci jen dočkaly, v závěru sezony skolily Třinec

Foto: Pavel Kacerovský (dynamocb.cz)
České Budějovice - Na první jarní triumf v domácím prostředí čekali fotbalisté Českých Budějovic až do posledního kola Fortuna národní ligy. V něm v poměru 3:0 zdolali Třinec. O góly Jihočechů se postarali Kladrubský, Matějka a Táborský. Zápas nabídl také dvě neproměněné penalty - po jedné na každé straně.
7' Kladrubský
72' Matějka
85' Táborský
bez branek
5' Křížek
40' Paleček
56' Čelůstka
61' Hošek
Sestavy
Křížek – Vopat, Šourek, P. Novák, Kladrubský – Hála (81. Havel), Čavoš – Kadula (66. Matějka), Benát, Pešek – Táborský (85. Kalousek)
Na lavičce: Hajdušek, Pařízek, Šplíchal
Trenér: David Horejš
Paleček – Benetka (85. Samiec), Reintam, M. Čelůstka, Velner – Ižvolt (78. Joukl), Krišto, Motyčka, Janošík – Šumbera, Hošek (66. Vávra)
Na lavičce: Adamuška, Kučera
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Rejžek - Kožár, Kubec • Stadion: Fotbalový stadion Střelecký ostrov • Diváci: 414

Komentář

Do posledního ligového utkání zvolil trenér Horejš omlazenou sestavu, na lavičku usedli hned tři starší dorostenci. Utkání začalo zhurta. Už ve čtvrté minutě po dlouhém váhání nařídil sudí Rejžek penaltu za údajný faul Zdeňka Křížka. Míč si postavil Šimon Šumbera a tvrdou střelou k pravé tyči domácí brankář skvěle vyrazil!  Z následného protiútoku se mohli radovat domácí. Jiří Kladrubský měl možnost volného přímého kopu z přibližně dvaceti metrů a krásnou technickou ranou skutečně Palečka pokořil – 1:0.

Velkou šanci navýšit vedení měl kapitán domácích Petr Benát. Jakub Pešek mu vrátil hlavou míč do dobré pozice, jenže Benát nejprve trefil brankáře a z dorážky poslal míč pouze do tyče. Rovněž velkou šanci spálil Ivo Táborský. Dostal na hlavu nádherný centr od Petra Benáta, ale namířil pouze do míst, kde stál brankář. Pět minut před koncem poločasu odpískal sudí po faulu na Táborského penaltu. Exekuce se ujal střelec první branky Jiří Kladrubský, jenže ani on nedokázal penaltu proměnit.

Druhý poločas začal o poznání vlažněji než ten první. Nadějně rozvíjející se akci Třince zastavil stoper Šourek, o něco nebezpečnější byl pokus Krišta, který přizvedl balon hlavou těsně nad. Nejblíže vyrovnávací brance byl Petr Hošek. Centr Janošíka mu šel přímo proti noze, jenže třinecký útočník zamířil vedle. Jihočeši kontrovali hezkou kombinací. Táborský si vyměnil balon s Benátem a druhý jmenovaný napálil skákavý balon nepřesně.

Osmnáct minut před koncem utkání se Dynamo trefilo podruhé. Domácí vyrazili do brejku tři na dva. Petr Benát lehkým centrem přehrál balon na druhou stranu na Iva Táborského. Ten poslal míč před branku na Lukáše Matějku, který si jako rozený střelec dokázal poradit – 2:0. Třetí branku přidal Ivo Táborský. Lukáš Matějka ho vyslal krásným pasem do samostatného úniku a zkušený univerzál si poradil – 3:0. Dynamo si na závěr sezony připsalo první jarní domácí výhru.