30.07.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim otočila dvěma rychlými góly utkání se Sokolovem

Foto: M. Švestka (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi přivítali na úvod nového ročníku Fortuna národní ligy stejného soupeře, s nímž doma loňskou sezónu i uzavírali. Zatímco se však posledně radovali Sokolovští, tentokrát zůstaly tři body pod horou Blaník, byť se nerodily vůbec jednoduše. Baník šel v první půli zásluhou Adama Ševčíka do vedení, o to ale po změně stran přišel. Vlašim zasadila soupeři během dvou minut dva smrtící údery a duel otočila ve svůj prospěch.
54' Fotr
55' Wiesner
29' Ševčík
61' Skopec
85' Vodháněl
87' Hadaščok
84' Mejdr
Sestavy
Nguyen – Penc, J. Štochl, Wiesner, Tusjak – Janda (80. Milan Kadlec), Vodháněl, Hašek, Skopec (74. Mara) – Hadaščok (87. Cabadaj), Fotr
Na lavičce: Beník, Dudl, Plachý, De Paula Medeiros
Trenér: Petr Havlíček
Belaň – Končal, Machek, Glaser, Mejdr – Mráz, Jakub Dvořák II. (55. Hlavatý), A. Ševčík (73. Přeučil), O. Ševčík – Provod, Kosak (58. Rychnovský)
Na lavičce: Dvořák I., Strada, Tůma
Trenér: Vítězslav Hejret
Rozhodčí: Pechanec – Poživil, Fišer • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 745

Komentář

Ve Vlašimi byl v prvním poločase k vidění kombinační fotbal z obou stran. Zpočátku to šlo lépe domácím hráčům, kteří se více drželi u míče a snažili se pronikat před obranu svého soupeře. To se však blanickým rytířům nedařilo. Jako první se pokusil obranu pokořit Ladislav Janda svou střelou, ale míč přes zeď obránců k brance neprošel.

Hosté se postupem času také začali osmělovat a snažili se taktéž najít skulinu v domácích obranných řadách. Baníkovci byli nakonec úspěšnější, když rychlý brejk zakončil přesnou střelou na vzdálenější tyč Adam Ševčík. Domácí se snažili o odpověď, ale Wiesnerův pokus Belaň výborně vyrazil a dorážející Fotr nedokázal zpracovat těžký míč.

Po změně stran se na vlašimském stadionu začaly dít věci. Domácí vlétli do druhé půle jako velká voda a snažili se o rychlou reakci na nepříznivý vývoj zápasu. To se také svěřencům trenéra Havlíčka povedlo. V 53. minutě se dokázal k míči dostat Oskar Fotr a svou střelu umístil za záda bezmocného Belaně. Netrvalo dlouho a po velké šanci Sokolova podnikla Vlašim rychlý brejk. Na jeho konci byl Tomáš Wiesner, který překonal Belaně podruhé a během minuty se tak situace na hrací ploše diametrálně změnila.

Domácí byli stále při chuti a po další akci zachraňovalo Belaně břevno. Poté se hra trochu uklidnila a vzruch přinesla až závěrečná desetiminutovka. Nejprve se domácím hrdinou mohl stát Milan Kadlec, který se ocitl sám před Belaněm. Hostující brankář však vytáhl vynikající zákrok. Na druhé straně pak domácí zachránil obránce a tak nakonec mohli ve Vlašimi slavit výhru 2:1.