05.08.2017 | Aleš Pur | Zápas

Opavští ve velkém vedru rozstříleli Vítkovice 6:2

Foto: mfkv.cz
Opava - V sobotním velmi teplém odpoledni přivítala Opava před dozorem kamer České televize Vítkovice a chtěla podat lepší výkon, než minulý týden ve Frýdku-Místku. Plán vyšel, domácí jasně vyhráli, potěšili své fanoušky a připsali si tak první výhru v nové sezóně.
2' Stříž
35' Smola
42' Kuzmanovič
59' Schaffartzik (pen)
62' Cverna (vl)
82' Kayamba
11' Mrázek
77' Mrázek (pen)
65' Schaffartzik
76' Jurečka
77' Kuzmanovič
23' Honiš
43' Kučera
51' Matěj
58' Cverna
Sestavy
Fendrich – Helebrand, Simerský, Žídek, Stříž – Zapalač, Zavadil (74. Jursa), Schaffartzik, Kayamba (84. Mozol) – Kuzmanović, Smola (68. Jurečka)
Na lavičce: Lasák, Čelůstka, Radič, Puškáč
Trenér: Roman Skuhravý
Květon – Cverna, Mikula, Honiš, Prajza – Fiala (75. Szotkowski), Matěj, Ožvolda (66. Pavelka), Kučera – Mrázek, Mišinský (61. Hruzík)
Na lavičce: Nemrava, Hýbl, Kotouč, Bzirský
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Franěk - Kotalík, Dresler • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 2186

Komentář

Úvod do utkání byl pěkně ostrý, prakticky hned z prvního útoku domácí skórovali, když si na levé straně naběhl na přesný centr Michal Stříž a křížnou střelou nedal brankáři Vítkovic žádnou šanci. Jenže hosté nepřijeli se strachem a poměrně brzy se jim podařilo srovnat. V 11. minutě si mezi obránce naběhl Tomáš Mrázek a střelou podél gólmana upravil na 1:1. Důležitý okamžik utkání přišel ve 23. minutě, to Martin Honiš stáhl unikajícího Smolu a sudí Franěk tasil rovnou červenou kartu. Vítkovice tak čekalo dlouhé oslabení. Přesilovku dokázali Opavští do pauzy dvakrát využít, nejprve se prosadil zcela volný Tomáš Smola a těsně před pauzou využil přímý kop Nemanja Kuzmanović a hlavou navýšil na 3:1.

Po přestávce pokračoval opavský nápor a nechyběly ani další góly. V 59. minutě se k penaltě za Cvernův faul na Smolu postavil Jan Schaffartzik, a i když Květon vystihl směr střely, na míč nedosáhl a bylo to už o tři branky. Ondřej Cverna ve druhé půli nezažil dobré chvíle, neboť po zaviněné penaltě si navíc dal i vlastní gól a nechtěně tak upravil na drtivých 5:1 pro Opavu. Alespoň malé zmírnění tohoto krutého výsledku zařídil z penalty Tomáš Mrázek, jenže nebyl tím posledním, kdo se v sobotu radoval z gólu. Tím byl domácí Joel Ngandu Kayamba, když se dostal do sóla a to zvládl proměnit. Konečný výsledek tak zní 6:2 pro Opavu, a to mohou být hosté za něj rádi, neboť gólman Květon ještě několik dobrých šancí zneškodnil.

Opava tak ve velkém vedru dala zapomenout na nepříliš povedený výsledek z prvního kola a ukázala v útoku svou velkou sílu. Trenér Skuhravý má rozhodně na čem stavět.