05.08.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko pokřtilo nový stadion bodem, proti Olympii ho zachraňovalo v posledních minutách

Foto: Karolina Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Fotbalisté Táborska se v sobotu 5. srpna dočkali premiérového utkání na novém hřišti v Kvapilově ulici v centru Tábora. Duel s pražskou Olympií si nenechalo ujít téměř třináct stovek diváků. Domácí příznivci hledali důvod k radosti dlouho, jelikož první poločas vyhrála díky Rumlově parádnímu voleji pod břevno Olympia. Hosté přidali ve druhé půli i druhý zásah a s družinou táborského trenéra Nádvorníka to nevypadalo dobře. Nakonec se ale prosadili oba modrobílí útočníci, kteří zařídili remízu 2:2. Nejprve snížil Musiol, poté se poprvé ve druhé nejvyšší soutěži prosadil Vojtěch Kostka, jehož trefa znamenala nakonec premiérový bod na novém stadionu v centru Tábora.
78' Musiol
89' Kostka
23' Ruml
67' Liener
30' Klusák
27' Dordevič
58' Žežulka
Sestavy
Toma – Klusák, Navrátil, Zavadil, Souček – Kučera – Prošek, Nešický (74. Kostka), Mysliveček (64. Kopřiva), Veselý (52. Mršić) – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Hell, Blecha, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Frydrych – Maršálek, Frizoni, Žežulka, Vopat (90+2. Kuťák) – Liener (75. Novák), Verner, Ruml, Bareš (69. Duben) – Opluštil, Dordević
Na lavičce: Soukup, Demeter
Trenér: Miloš Sazima
Rozhodčí: Lerch - Flimmel, Šimáček • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1285

Komentář

Úvod utkání nabídl souboj o každý míč a většího vzrušení se necelých třináct stovek diváků dočkalo po čtvrthodině, když Musiol poslal před branku prudkou přihrávku na Myslivečka. První kloudné zakončení z toho ovšem nebylo. První gól viděl nový stadion v táborské Kvapilově ulici ve 23. minutě. Po standardní situaci se nádherně do míče opřel Ondřej Ruml, jehož volej pod břevno znamenal vedení Olympie 1:0.

Hned po gólu se do další šance tlačil hostující Vopat. Po pádu ve vápně se ale penalty nedočkal, a tak se mohl jen rozčilovat jako jeho střídačka. Domácí byli po inkasované brance i nadále zaskočeni a Toma měl plné ruce práce s prudkou Lienerovou střelou. Olympia měla i další šance, ovšem nedokázala je přetavit v branku. První poločas tak skončil vítězstvím hostů 1:0.

Do druhé půle vykročili domácí borci ofenzivně naladěni, jenže nepřesnost jim svazovala ruce. Rychlé přistupování soupeře navíc narušovalo rozehrávku a bylo příčinou mnoha ztracených míčů. Po hodině hry se ovšem zrodila gólovka konečně také před Frydrychem, když se po levém křídle proběhl Mršič. Před brankou mohl využít jeho přesnou přihrávku Mysliveček, avšak dvaadvacetiletý zakončovatel největší dosavadní šanci Táborska v utkání neskutečně zahodil. Sražená slabá střela skončila totiž jen ve Frydrychových rukavicích.

Další šok připravila Olympia natěšenému táborskému publiku v 67. minutě. Pěkný centr zprava našel ve vápně Erika Lienera, který zcela nerušen trkl míč hlavou k Tomově tyči. Dvoubrankové vedení mohlo dát Olympii klid a z přítomných diváků věřil ve zvrat asi už jen málokdo.

Táborsko se ale nevzdalo, jenže hned předvedlo, co se dá zahodit. Prošek unikl se štěstím po pravém křídle a našel na hranici vápna nepokrytého Nešického. Jeden z nejzkušenějších hráčů domácích ovšem branku minul.

Důležitý okamžik se odehrál čtvrt hodiny před koncem. Hostující trenér stáhnul ze hry střelce druhé branky Pražanů Erika Lienera a přišel zlom. Olympia ztratila střed hřiště a už za tři minuty po této změně přišlo snížení. Domácí fanoušci se dočkali první trefy na novém stadionu v 78. minutě. Po standardce se ve změti před brankou prosadil útočník Zbyněk Musiol a poslal míč k Frydrychově tyči.

Vyrovnání měl na hlavě domácí kapitán Navrátil, jenže jeho pokus ze záklonu se mezi tyče nevešel. Nakonec se o konečný výsledek 2:2 postaral útočník Táborska číslo dvě Vojtěch Kostka. Svou premiérovou druholigovou trefou zajistil Táborsku také premiérový bod na novém hřišti v Táboře, když se v 89. minutě zorientoval ve skrumáži před brankou a dotlačil míč do sítě.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): Prvních patnáct minut na nás byla vidět nervozita z prvního domácího zápasu na novém stadionu. Na standardní situace jsme se připravovali, bohužel jsme z ní ale dostali první gól. Ruml se trefil hodně dobře. Tahle situace nás v první půli vykolejila. Po přestávce jsme za stavu 0:2 poslali do hry dalšího útočníka a naštěstí se nám podařilo vyrovnat.

Miloš Sazima (FK Olympia Praha): Pokud by nám někdo před utkáním řekl, že získáme v Táboře bod, brali bychom ho. Vzhledem k průběhu jsme ale měli zvítězit. Doplatili jsme na katastrofální neproměňování šancí. Domácí toho pak využili a ze závěrečného tlaku vytěžili dvě branky.