12.08.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Příbram doma prohrála s Vlašimí, o třech bodech rozhodl v nastavení Hadaščok

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Čekání ještě nedávno prvoligových fotbalistů Příbrami na první vítězství ve Fortuna národní ligy nebere konce. Středočeši měli duel třetího kola proti Vlašimi dobře rozehrán, když vedli v poločase 1:0, nakonec ale ze zápasu vyšli bodově naprázdno. Nerozhodný stav odmítl v nastaveném čase hostující Hadaščok, který svou první trefou v sezóně zařídil export všech bodů pod horu Blaník.
34' Danoski
67' Kodr
50' Fotr
64' Fotr
90' Hadaščok
79' Matoušek
90' Nguyen
Sestavy
Boháč – Kodr, Zápotočný, Kvída, Skácel – Matoušek, Kilián – Danoski (40. Jandera), Januška (56. Tarczal), Grajciar – Ayong (84. Tregler)
Na lavičce: Kočí, Holý, Hron, Květ
Trenér: Josef Csaplár
Nguyen – Cabadaj, Wiesner, J. Štochl, Tusjak – Janda, Hašek, Vodháněl (46. Dudl), Skopec (74. Mil. Kadlec) – Fotr, Hadaščok (90+2. Plachý)
Na lavičce: Beník, De Paula Medeiros
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Rejžek – Blažej, Arnošt • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1268

Komentář

Úvod utkání se nesl v režii Příbrami, ani přes značnou aktivitu si však Středočeši více jak půl hodiny nedokázali vypracovat nějakou vážnější šanci. Deset minut před pauzou už však favorit udeřil. Centr z pravé strany zužitkoval na zadní tyči ve vedoucí trefu Makedonec Zoran Danoski. A za tohoto stavu také úvodní pětačtyřicetiminutovka skončila.

Druhá půle již byla z pohledu nezaujatého fotbalového fanouška o poznání zajímavější. Po pěti minutách hry srovnal skóre Oskar Fort a v Příbrami se začínalo de facto zase od začátku.

O třináct minut později byli domácí fotbalisté pokropeni studenou sprchou. Zaváhání příbramské obrany totiž druhým zásahem v utkání potrestal Oskar Fotr, jenž tváří v tvář brankáři Boháčovi dokonal povedený obrat.

Příbram byla viditelně otřesena, přesto již za tři minuty rovněž udeřila. Po přímém kopu z levé strany se hlavou prosadil Marek Kodr a na světelné tabuli svítil opět nerozhodný výsledek.

Když už to vypadalo, že vše spěje k dělbě bodů, přišla první minuta nastavení a s ní gól hostujícího Vojtěcha Hadaščoka. Vlašimský útočník svou premiérovou trefou v letošním ročníku Fortuna národní ligy zařídil svému celku tříbodový export. To Příbram na své první druholigové vítězství stále čeká a svěřenci trenéra Csaplára se pomalu smiřují s tím, že vrátit se do nejvyšší soutěže rozhodně nebude nikterak jednoduché.