19.08.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko se snažilo, první letošní prohru proti Příbrami ale neodvrátilo

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor – Hodně smolný zápas sehrálo Táborsko proti Příbrami. Domácí si proti bývalému ligovému týmu dokázali vytvořit slušnou porci šancí, míč ale do branky ani jednou nedostali. Hosty z Příbrami několikrát významně podržel brankář Boháč, když úspěšně zlikvidoval vyložené šance Mršiče a Musiola. Na druhé straně si Toma tolik nezachytal, vždyť v první půli dostal z jediné střely na branku gól. Po hodině hry navýšil nechytatelnou ranou k tyči Grajciar, čímž stanovil konečný výsledek 2:0 pro Příbram. Domácí v posledních minutách branku Příbrami pilně obléhali, vše bylo ale marné. Táborsko poprvé letos nebodovalo, Příbram se dočkala první výhry.
bez branek
44' Danoski
59' Grajciar
20' Kučera
59' Navrátil
24' Skácel
Sestavy
Toma – Navrátil, Zavadil (76. Veselý), Kučera, Klusák – Prošek, Nešický, Mršić (60. Souček), Štohanzl (69. Kostka) – Mysliveček, Musiol
Na lavičce: Zadražil, Blecha, Kopřiva, Vozihnoj
Trenér: Roman Nádvorník
Boháč – Zápotočný, Skácel, Kodr, Holý – Matoušek (73. Ayong), Kilián, Danoski (84. Kvída), Grajciar – Tregler, Jandera (90+2. Květ)
Na lavičce: Kočí, Hron, Januška, Tarczal
Trenér: Josef Csaplár
Rozhodčí: Ginzel – Ratajová, Poživil • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1315

Komentář

Utkání Táborska s Příbramí začalo hodně opatrně a dlouho brankáři prožívali klidné období. Poprvé se Toma pořádně proběhl v 8. minutě, když musel před Janderou dobíhat nedůraznou malou domů. Táborsko zahrozilo poprvé po dvaceti minutách, kdy Štohanzl poslal míč na hlavu Navrátilovi, ten však minul.

Šance zahazovali i hosté. Nejprve zkoušel Danoski vymodlit penaltu, poté pálil Kilián těsně mimo. Údiv se z tribuny ozval po třiadvaceti minutách. Posila Táborska Štohanzl se chtěl do míče pořádně opřít, jenže na hranici vápna se mu míč stočil z nohy.

Největší šanci první půle zahodilo Táborsko po třiceti minutách. Mršič se dostal sám zprava před Boháče, nedokázal ho však propálit. V závěru poločasu si Táborsko prožilo klasickou situaci nedáš – dostaneš. Krásný centr před branku nedokázal Musiol přesně umístit, poté si na druhé straně míč ke standardce postavil Grajciar. Jeho povedený centr našel hlavu nehlídaného Zorana Danoského. První střela hostů na branku skončila vedoucím gólem Příbrami, jelikož prudkou hlavičku pod břevno nemohl Toma chytit.

Navýšit vedení mohl do přestávky ještě Grajciar, to by ovšem musel několik metrů před brankou pořádně trefit míč. Táborsku se poslední minuty hodně nepovedly a bylo rádo, že se jde do kabin.

Do druhé půle přišli domácí plni odhodlání, v 60. minutě je ovšem zchladil Peter Grajciar. Příbramský kapitán se po mnoha sympatických okamžicích dočkal gólu ze standardní situace před vápnem. Přestřelil zeď a poslal míč krásně k tyči. Dvoubrankový náskok dodal Příbrami klid a Táborsko mělo co dohánět.

Grajciar byl i nadále při chuti, další jeho pokus ovšem skončil mimo branku. Prapor Táborska chtěl pozvednout Musiol, jenže sám před brankou nechal Boháče vyniknout. Po rohu se dostal k zakončení ještě Nešický, ale ani on z dobré pozice nedal.

Závěrečné minuty patřily Táborsku, pozorná příbramská obrana ovšem ani jeden zásah nedovolila. V poslední minutě byl blízko snížení opět Musiol, jehož parádní ránu k tyči vytáhl Boháč skvělým zákrokem na roh. Táborsko sice Příbrami gól nedalo, přesto si domácí hráči vyslechli od fanoušků i po prohře 0:2 potlesk.