20.08.2017 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim na trefu Fenina zareagovala čtyřmi zásahy a slaví tři body

Foto: Michal Švestka
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi si na domácím trávníku poradili s Varnsdorfem. Severočeský soupeř šel sice po trefě exreprezentanta Fenina hned zkraje zápasu do vedení, domácí ale rychle inkasovaný gól nepoložil. Svěřenci trenéra Petra Havlíčka dokázali duel čtyřmi trefami otočit a díky třetímu vítězství v sezóně se tak v tabulce Fortuna národní ligy vyhoupli na druhou postupovou příčku.
25' Vodháněl
34' Hadaščok
50' Vodháněl
86' Fotr
2' Fenin
82' Plachý
bez karet
Sestavy
Nguyen – Wiesner, J. Štochl, Mil. Kadlec, Janda – Cabadaj, Hašek, Vodháněl (71. Dudl), Hadaščok (63. Plachý) – Fotr, Tusjak (88. De Paula Medeiros)
Na lavičce: Beník, Penc, Mara, Skopec
Trenér: Petr Havlíček
Samoel – Chlumecký, Zieris, Zbrožek, Král (38. Šulc) – Bláha, D. Breda, Dordič (35. Beránek), Rudnytskyy – Fenin (61. Barac), Kocourek
Na lavičce: Porcal, Bílek, Kozma, Švantner
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Slabý – Kubec, Kožár • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 823

Komentář

Vstup do utkání nezastihl Vlašim v ideálním rozpoložení. Ve druhé minutě utkání se hráči v modrém dopustili faulu a Varnsdorf měl k dispozici přímý kop. K jeho rozehrání se postavila nejvýraznější osobnost týmu - Martin Fenin. Právě Fenin poslal míč přímo na branku a Nguyen se stačil pouze ohlédnout.

Domácím to nestačilo a muselo přijít další varování. Po přímém kopu se v šanci ocitl Zieris, ale tentokrát byl Nguyen pozorný. Vlašimští se postupně vrátili do utkání a začali soupeře trápit. Centrované míče si však hosté dlouhou dobu dokázali hlídat, až přišla 23. minuta. Janda poslal perfektní míč na Jana Vodháněla, který hlavou dostal míč do sítě - 1:1.

Vodháněl se mohl stát hrdinou utkání, ale ve 29. minutě po kličce obránci branku těsně minul. Co se však nepovedlo jemu, vynahradil domácím fanouškům Vojtěch Hadaščok, který svou ranou obstřelil vše, co mu stálo v cestě.

Do konce prvního poločasu se diváci dočkali dalších šancí. Nejprve se mohl prosadit Fotr, ale Samoel vytáhl dobrý zákrok. Na druhé straně hřiště se ocitl v šanci Rudnytskyy, hostující hráč ale branku přestřelil. Do kabin se tak odcházelo za stavu 2:1 pro domácí celek.

Po změně stran Vlašim vstoupila na hřiště o poznání koncentrovaněji než v poločase prvním. Už po šesti minutách hry byl na konci povedené kombinace Jan Vodháněl a mohl slavit svou druhou branku v utkání.

Dvoubrankový náskok domácím vlil na kopačky klid. Ovšem postupem času byl klid až moc velký a Rudnytskyy mohl snížit na rozdíl jediné branky. Nguyen však podržel svůj tým. I za stavu 3:1 bylo na hřišti poměrně živo a k vidění bylo několik možností na obou stranách. Za hosty se pokusil o střelbu Breda a zamířil těsně nad branku. Na druhé straně sám před Samoelem neuspěl Plachý. Nakonec se přeci jen diváci branky ještě dočkali, když nádhernou akci zakončil gólem na 4:1 Oskar Fotr.