23.08.2017 | Ondřej Novotný | Zápas

Čtyřgólové představení Pázlera zajistilo Hradci tři body proti Žižkovu

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Vložené kolo Fortuna národní ligy se ve středu s podvečerním startem odehrálo také na východě Čech. Do Hradce Králové cestoval Žižkov, který byl podpořený víkendovou vysokou výhrou nad Vítkovicemi. Naopak domácí se šesti změnami v sestavě chtěli nechat zapomenout na vysokou výhru z předcházejícího víkendu na jihu Čech. A na hřišti to bylo znát, Votroci totiž díky gólovému koncertu Jana Pázlera bezpečně získali tři body.
41' Pázler
48' Pázler
68' Pázler
90' Pázler
78' Podrazký
7' Schwarz
82' Šípek
37' Švejdík
Sestavy
Ottmar – Mudra, Čech, Nosek, Plašil (76. Pajer) – Schwarz – Krátký (87. Martan), Zorvan, Súkenník – Šípek (84. Vlkanova), Pázler
Na lavičce: Vízek, Bederka, Černý, Miker
Trenér: Karel Havlíček
Hrubeš – Šandera, Švejdík, Toml, Hašek – Engelmann, Čermák, Pavlata (14. Kodeš), Volek (57. Podrazký) – Musa, Jelínek (70. Galuška)
Na lavičce: Řehák, Hurka, Mareš, Pardubský
Trenér: David Vavruška
Rozhodčí: Klíma – Flimmel, Pečenka • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1120

Komentář

Ustrašený fotbal se od začátku zápasu rozhodně nehrál ani z jedné strany, což vedlo i k tomu, že na větší příležitosti se nemuselo příliš dlouho čekat. Už v páté minutě našel Zorvan uličku na Krátkého, který sice postupoval sám na hostující brankáře, ovšem neprostřelil ho. Útočný fotbal pokračoval a do náznaků gólových příležitostí se začali dostávat také Pražané. A tak v krátkém časovém sledu nejprve nevyužil dobrou příležitost hradecký Šípek a vzápětí letěl po přímém kopu míč těsně kolem pravé tyče domácí branky.

Otevření skóre zápasu přišlo pět minut před přestávkou. Po ose Zorvan - Krátký se balon dostal na hranici pokutového území, odkud už si se zakončením věděl rady Jan Pázler. To však ještě nikdo nevěděl, že právě hradecký útočník bude jednoznačně největší ústřední postavou celého utkání.

Už začátek druhé půle přinesl další změnu skóre. A znovu to bylo po ose Zorvan - Krátký. Jan Pázler sice tentokrát dostal míč trochu více do levé strany velkého vápna, odtud si však dokázal skvěle poradit, když přeloboval vyběhnutého brankáře a dostal míč těsně za brankovou čáru.

Žižkov poté vpředu začal být zcela neviditelný, takže hru tvořil převážně Hradec, který s tím neměl příliš problém. K vidění tak bylo několik domácích akcí. Pár minut po hodině hry rychle proběhl pravým křídlem opět Marek Krátký a jeho balón si na přední tyči nenašel nikdo jiný než opět Jan Pázler. Ten tak v tuto chvíli už zkompletoval hattrick.

Votroci pak trochu polevili, čehož mohl s dostatkem času po rohovém kopu využít ke snížení Švejdík, hlavou však z dobré pozice vysoko přestřelil. Přesnější byl o chvíli později Miroslav Podrazký, jenž napřáhl po špatné domluvě hradeckých stoperů z hranice vápna a prostřelil Ottmara.

Snížení však Východočechům vadit příliš nemuselo, navíc přesně v 90. minutě obdržel ze středového kruhu do běhu přihrávku nezastavitelný Jan Pázler, který se tentokrát prezentoval usměrněnou střelou k levé tyči a zakončil tak svůj brankový účet na úctyhodných čtyřech gólech!