27.08.2017 | Patrik Lidmila | Zápas

Třinec se s Hradcem Králové rozešel bez branek

Foto: fchk.cz
Třinec – Neděle patřila duelům šestého kola Fortuna národní ligy, v jednom z nich hostil Třinec Hradec Králové. Hostujícímu celku se v minulosti ve vzájemných zápasech dařilo o poznání lépe, když z posledních pěti zápasu pokaždé odcházel jako vítěz. Ovšem úvod sezóny mají oba týmy podobný, a tak tento střet sliboval atraktivní a vyrovnaný duel.
bez branek
bez branek
19' Čelůstka
28' Mudra
65' Žondra
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Reintam, Ižvolt (90+1. Velner), Kateřiňák, Šumbera – Dedič (90. Juřena), Vaněk
Na lavičce: Adamuška, Janošík, Joukl, Masař, Motyčka
Trenér: Jiří Neček
Ottmar – Nosek, Krátký, Mudra, Plašil – Čech, Zorvan (55. M. Černý), Súkenník (58. Vlkanova), Schwarz – Pázler (87. Pajer), Žondra
Na lavičce: Lindr, Jukl, Martan, Šípek
Trenér: Karel Havlíček
Rozhodčí: Marek – Podaný, Hock • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 1077

Komentář

Hradec do zápasu vstoupil lépe, když se hned ve třetí minutě ocitl za obranou nikým nebráněný Pázler, ale Palečka nepřekonal. O dvě minuty později měl stejný hráč šanci napravit své předešlé zaváhání, ale hlavičkou nedokázal míč usměrnit mezi tři tyče. Hostující úvodní aktivitu podtrhla akce ze čtrnácté minuty, když si po dobré střele Pázlera sběhl do vápna Martin Nosek, ale jeho dorážka skončila na břevně třinecké brány.

Domácí to v prvním poločase zkoušeli spíše centrovanými balóny do vápna soupeře, ale tam kraloval Ottmar. Po jednom z takových centrů se poroučel k zemi Dedič, ale rozhodčí i přes protesty domácích příznivců pokutový kop neodpískal.

Přibližně od 25. minuty převzali otěže zápasu domácí a začali diktovat tempo. Hradečtí se jen bránili a rychle zbavovali míče, jenže toho hráči domácího celku nedokázali využít. Kvůli mnoha zkaženým přihrávkám se sami připravovali o možnost vážně ohrozit Ottmara, který tak v prvním poločase nemusel řešit žádnou vážnější situaci.

Krátce po příchodu z kabin se do první šance řítil Janoščín, ale přihrávkou pod sebe žádného spoluhráče nenašel. V 50. minutě se břevno rozezvučelo také nad Ottmarem, když z bezprostřední blízkosti zaváhal René Dedič. Stejný hráč si o tři minuty později mohl spravit chuť, ale jeho samostatný únik skvělým zákrokem zlikvidoval Ottmar.

I ve druhém poločase měl Třinec herně navrch, ale opět měl problémy s vytvořením brankové příležitosti. Buď se nedokázal prosadit přes hradecký obranný blok, nebo jeho hráči centrovanými míči trefovali hostujícího brankáře. A když jsme ani v závěrečných minutách neměli možnost vidět žádnou vážnější brankovou příležitost, oba týmy si tak za bezbrankovou remízu body rozdělily.