27.09.2017 | Radek Barkman | Zápas

V dohrávce Olympie s Varnsdorfem se body dělily

Foto: fkolympia.cz
Praha – Fotbalisté Olympie Praha v dohrávce sedmého kola Fortuna národní ligy remizovali s posledním Varnsdorfem 2:2. V atraktivním prvním poločase padly všechny čtyři branky, přičemž hostům se zásluhou Durdeviće a Klobásy povedlo dvakrát skóre dorovnat. Hosté dohrávali posledních dvacet minut o deseti po vyloučení Chlumeckého.
24' Cennerazzo (vl)
29' Jukl
26' Durděvič
45' Klobása
65' Ruml
71' Liener
46' Bílek
60' Chlumecký
68' Chlumecký
90' Samoel
90' Zbrožek
Sestavy
Frydrych (46. Soukup) – Opluštil, Verner (61. Dordević), Rothe, Liener – Frizoni, Žežulka, Jukl (80. Vopat), Hejný – Katidis, Ruml
Na lavičce: Bareš, Kuťák
Trenér: Miloš Sazima
Samoel – Chlumecký, Bílek (58. Kocourek), Klobása (77. Dordič), W. Da Silva – Bláha, Durdević, Cennerazzo, Král (82. Šulc) – Zbrožek, D. Breda
Na lavičce: Vaňák, Rudnytskyy
Trenér: Zdenko Frťala
Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 250

Komentář

První poločas zápasu splňoval velmi přísná měřítka. Na Strahov sice dorazilo jen 250 diváků, ale kdo nepřišel, mohl litovat. Začátek patřil jednoznačně Varnsdorfu. Bredova hlavička z dobré pozice byla varováním pro domácí, ti ho však patrně nebrali úplně vážně. Klobásovi se ale k jejich štěstí zakončení z velmi dobré pozice nepovedlo. Nepochodil pak ani Wesley Da Silva, jenž spěchal na domácího brankáře Frydrycha sám, ale místo přihrávky zvolil neúspěšný oblouček.

Pak se o slovo přihlásili i fotbalisté nováčka soutěže. Katidis nejprve z dobré pozice hlavičkoval mimo branku, pak už ale přišel první gólový moment zápasu. Po přenesení hry na levou stranu si Katidis zkoušel zpracovat míč, ve snaze odkopnout mu ho však Gary Cennerazzo zamířil přímo do vlastní branky. Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat. Parádní ranou z velké dálky se prezentoval Fahrudin Durdević a balon o břevno zapadl do branky.

Jenže hned za další dvě minuty si Olympia ztracené vedení vzala zpět. Přímý kop z hranice vápna rozehrál Richard Jukl tak přesně, že Samoel se stačil míče už jen dotknout, ale v cestě do sítě mu již nezabránil. Vyrovnat mohl opět Durdević a zas to bylo z podobné pozice té, z níž srovnal stav poprvé. Tentokrát ale jeho pumelici zastavilo břevno. Na druhé straně pak v čisté gólovce vychytal Samoel aktivního Lienera a zanedlouho hosté přece jen udeřili. Stanislav Klobása si na hranici velkého vápna obhodil protihráče a střelou do protipohybu překonal Frydrycha.

Druhá půle už podle očekávání tak strhující fotbal nepřinesla. Olympia přitom sáhla ke změně brankáře, když nejistého Frydrycha nahradil Soukup. Varnsdorfští se sice snažili o útočnou aktivitu, ale Da Silvu v nejnebezpečnější na poslední chvíli zastavil Rothe. S výsledkem už nic nezměnilo ani vyloučení Chlumeckého po dvou žlutých kartách. Hosté neumožnili soupeři žádný velký tlak, hlavičkující Hejný mířil nad. Varnsdorf se tak ani na devátý pokus nedočkal výhry, s bodem ale hosté byli spokojeni.

Ohlasy trenérů

Miloš Sazima (FK Olympia): "Stejně jako v Příbrami jsme začali špatně. Nedostali jsme se zpočátku do hry. Klíčový okamžik zápasu nastal při šanci Lienera. Kdyby dal na 3:1, bylo by to jiné. Ve druhém poločase jsme se zvedli, nestačilo to ale na výhru i přes velký počet standardních situací. Bod je spravedlivý pro oba týmy. Co se týká střídání brankářů, máme asi nejsilnější dvojici v soutěži. Každopádně jsme v prvním poločasem dostali z tří střel dva góly a jedno břevno, což mužstvu nepřidá a navíc Frydrychovi příliš nevycházela rozehrávka. Odložené zápasy nás štvou, ale nechceme se na to vymlouvat. Sice se v zápase hledáme déle, ale máme třináct bodů a musíme být spokojeni."

Zdenko Frťala (FK Varnsdorf): "V prvním poločase jsme měli několik gólových příležitostí, kdybychom je dali, vyvíjelo se to jiným směrem. Naším záměrem bylo začít hodně aktivně až nátlakově, chtěli jsme se dostat do jejich obrany. Po vyloučení jsme posledních patnáct minut se štěstím ubránili a jsem rád za bod. Zápas ale byl zajímavý, byla tam spousta příležitostí. I přes nevyužité šance je to pro nás plusový bod z venku a ten bereme."