08.09.2017 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Zkrat Ústí nad Labem znamenal jednoduchou výhru Třince

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – K zápasu 7. kola Fortuna národní ligy přicestovali do Ústí nad Labem fotbalisté Třince. O výsledku rozhodl úvod, když hosté vedli již po úvodní desetiminutovce o dvě branky. V 11. minutě se navíc po červené kartě pakoval do sprch domácí Vaněk a Třinec hrál přesilovku. Hřebíček do rakve zatloukl v závěru úvodní půle bývalý hráč Ústí nad Labem Jiří Kateřiňák, jenž třetím gólem rozmetal naději Severočechů na bodový zisk. Arma se snažila ve druhém poločase zahrozit, avšak Třinec svého soka k ničemu výraznému nepustil.
bez branek
5' Juřena
9' Bedecs (pen)
45' Kateřiňák
11' Vaněk
74' Procházka
13' Kateřiňák
26' Ilko
Sestavy
Kotěra – Gilián, M. Richter, L. Vaněk, M. Zeman – J. Peterka, D. Richter (76. Miskovič) – P. Pilík, Matějka, D. Procházka (79. P. Výborný) – Kacafírek (14. Jindráček)
Na lavičce: Tvrdoň, Leibl, Zoubek
Trenér: Jiří Skála
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – Ižvolt (79. Joukl), Bedecs, R. Vaněk, Kateřiňák (79. Janošík), Šumbera – Juřena (70. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Masař, Hošek
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Mrázek – Ratajová, Lakomý • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 684

Komentář

Lepší vstup do střetnutí zažili fotbalisté Třince, kteří v páté minutě potrestali zaváhání ústecké defenzivy. Matej Ižvolt zprava zahlédl na středu volného Václava Juřenu, který trefil volné místo u levé tyče. Po čtyřech minutách si vytvořili brankovou příležitost i svěřenci Jiřího Skály, když Daniel Richter hlavičkou jen těsně po přihrávce Michala Zemana minul pravou tyč.

V minutě deváté byl za nedovolený zákrok Jana Peterky na Václava Juřenu v brejku nařízen pokutový kop, který o minutu později střelou k levé tyči proměnil Imrich Bedecs. Černo před očima měli fanoušci Ústí nad Labem i v minutě jedenácté, když Václava Juřenu v samostatném úniku fauloval Lukáš Vaněk. Stoper Army obdržel od hlavního sudího Petera Mrázka červenou kartu a okusil tak ve sprchách ještě teplou vodu.

Nebezpečno před třineckou bránou bylo ve třinácté minutě, kdy míč poskakující po brankové čáře včas vykopl Mikk Reintam, a v minutě čtyřicáté čtvrté, kdy si Lukáš Paleček poprvé sáhl pořádně na míč. Hájce třinecké svatyně musel balón mířící do šibenice z kopačky Michala Zemana vyrazit na roh. Prosadit se do přestávky dokázali ještě Třinečtí, když Pavol Ilko v poslední minutě řádné hrací doby v přečíslení adresoval kulatý nesmysl Jiřímu Kateřiňákovi, který se proti svému bývalému celku chtěl jistě ukázat.

Ve druhém poločase se zápas víceméně dohrával, Třinec kontroloval hru a Armu do žádných výraznějších šancí nepustil. Většina z 684 diváků odcházela ze stadionu se špatnými pocity, neboť Severočeši celý bodový zisk přenechali Třinci, jejichž čtyři přítomní příznivci naopak zažijí skvělou cestu domů.

Ohlasy trenérů

Jiří Skála (FK Ústí nad Labem): "Soupeř vyhrál zaslouženě, výsledek odpovídá aktuálnímu stavu hráčské kabiny. Před zápasem nám chyběli tři obránci a vypadl nám ještě stoper. Situace je složitá, když na postu levého obránce hraje pravý bek, na místech stopera záložník a fotbalista, který v životě tuzemskou druhou nejvyšší soutěž nehrál a přišel před zápasem. Hráči, kteří nastoupili, bojovali a snažili se. Druhou půli všichni odbránili tak, abychom neobdrželi další gól. V prvním poločase jsme se dopustili zbytečných chyb, červená karta vyústila z toho, že držíme dlouho míč a přihráváme do prostoru, kam vůbec přihrávat nemáme. Hráči byli upozornění na to, že soupeř nastoupí s ofenzivními a rychlými hráči a budou chtít vše dotahovat do sprintu. Na to jsme ale nereagovali. Zaměřit se nyní musíme na to, abychom dali dohromady zdravé hráče na Táborsko. Pevně věřím, že bude moct nastoupit alespoň Michal Leibl, aby se Michal Zeman mohl vrátit na svůj post."

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): "Utkání rozhodl první poločas, který byl pro domácí hodně krutý. Dopustili se hrubých chyb v obraně, což rozhodlo utkání. Třetí gól do šatny byla pro soupeře další sprcha. Druhý poločas jsme zkušeně dohráli, Ústí nad Labem si poté žádnou šanci ani nevytvořilo a do ničeho pořádného se nedostalo. Rozhodující nebylo vyloučení, hrát se dá dobře i v deseti a s výsledkem se dá něco dělat. O poločasové přestávce jsem hráčům řekl, že musíme nastoupit jako za stavu 0:0. Češi jsou tací, že někdy hodně přemýšlí a stoupne jim sebevědomí. Do letošní sezóny jsme nastoupili dobře, doufám, že mančaft bude do budoucna ještě více sehranější."