30.09.2017 | Martin Pištora | Zápas

Frýdek v Příbrami vedl, bez vyloučeného Varadiho ale na body nedosáhl

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Frýdek-Místech přijížděl k utkání desátého kola Fortuna národní ligy posílen o remízu z Českých Budějovic, Příbram si však zkraje týdne sebevědomí rovněž navýšila a chtěla navázat na výhru z Hradce i v domácím prostředí. I přes rychlou branku hostů to nakonec byli favorizovaní domácí, kdo zužitkoval vyloučení Varadiho v obrat a další tři body.
42' Skácel
45' Zápotočný
3' Biolek
29' Jandera
66' Matoušek
77' Skácel
14' Varadi
25' Varadi
33' Ondráček
77' Biolek
90' Bilič
Sestavy
Boháč – Skácel, Zápotočný, Kodr, Květ – Tregler – Danoski (56. Matoušek), Grajciar (84. Tarczal), Fantiš – Ayong, Jandera (33. Černý)
Na lavičce: Kočí, Kvída, Vávra, Kilián
Trenér: Josef Csaplár
Buček – Švrček, Literák, Pielorz, Slaninka (87. Bilić) – Ondráček, Willwéber (67. Krčula), M. Kovařík, Biolek (83. Grussmann) – Šumský, Varadi
Na lavičce: Mihálek, Hamšík, Chvěja, Velička
Trenér: Josef Petřík
Rozhodčí: Machálek – Černý, Vít • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 1216

Komentář

Že papírové předpoklady nejsou to, čím bychom se měli řídit, se projevilo hned ve třetí minutě utkání. Hosté z Frýdku-Místku se dlouhým nákopem dostali k rohovému kopu, který chytře na penaltovém puntíku prodloužil Švrček a Matěj Biolek, jenž číhal na zadní tyči, již neměl problém trefit odkrytou branku.

Rychlá branka paradoxně hostům spíše uškodila. Zalezli do hlubokého bloku, kde čekali, co domácí celek vymyslí. Dlouhé míče pak z obrany měly směřovat na útočníka a hvězdu hostí Varadiho. Ve čtrnácté minutě jeden takový míč znamenal pro vytáhlého útočníka žlutou kartu po faulu na polovině hřiště. Když o deset minut později přišla druhá žlutá karta za úplně stejný faul na identickém místě, mohli se domácí radovat z možnosti hrát dlouhou výhodu jednoho muže v poli.

Šance začaly přicházet vzápětí. Nejprve vymyslel Fantiš šanci pro Danoského, který ale sám před brankáře trefil pouze Antonína Bučka. Další šance by mohla být stoprocentní gólovou situací, ale zhatil ji Daniel Černý, který nedokázal zpracovat dlouhý míč za obranu, kde se již nacházel pouze se svým spoluhráčem Ayongem.

Vyrovnání přišlo po akci Antonína Fantiše, který se dobře uvolnil na pravé straně a svým centrovaným míčem si tentokrát vybral nabíhajícího Rudolfa Skácela, který míč hrudí uklidil za bezmocného Bučka a příbramská Energon Arena mohla slavit.

Domácím to však nestačilo a ještě do poločasu se jim podařilo vstřelit i druhou branku. Jeden z nejzkušenějších hráčů a střelec vyrovnávací branky Rudolf Skácel poslal krásný přímý kop na hlavu příbramského patriota Tomáše Zápotočného, který lízl míč hlavou a dokonal obrat. Příbram tak mohla jít do kabin s jednobrankovým vedením.

Ve druhém poločase se všichni fanoušci těšili, jak domácí tým přidá další a další góly, bohužel pro ně se tomu tak nestalo. Příbram sice začala aktivně, ale vzájemná spolupráce Fantiš – Černý brankou neskončila. V první šanci Černého nachytal Buček skvělým výběhem. V té druhé domácí odchovanec Fantiš zatáhl míč do pokutového území, krásnou přešlapovačkou obešel obránce, aby předložil Černému míč do tutovky, ale brankář Buček byl očividně proti třetí brance ve své síti a mladého útočníka vychytal.

Druhý poločas nebyl na šance příliš bohatý. Domácí Příbram po většinu času držela míč na svých kopačkách a obehrávala obranný blok Frýdku. Pro nezaujatého fanouška byla ve druhém poločase škoda, že středočeský celek již moc fotbal hrát nechtěl. Nic to však neměnilo na tom, že tři body zůstaly u řeky Litavky.