30.09.2017 | Josef Janda | Zápas

Pardubice vyloupily třemi brankami Táborsko

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Tábor – Pardubice potvrdily, že se jim v Táboře daří. Už po čtvrthodině vstřelily dvě rychlé branky a poločas dovedly k pohodovému vítězství. Po změně stran už Táborsko hru srovnalo, ovšem ani z těch nejvyloženějších šancí skórovat nedokázalo. Po Petráňově ráně na bližší tyč odskočili hosté do tříbrankového vedení, které uhájili až do konce duelu.
bez branek
13' Fousek
17' Piroch
60' Petráň
45' Kopřiva
bez karet
Sestavy
Toma – Hell, Klusák, Mysliveček (35. Kopřiva), Navrátil – Nešický, Kučera, Štohanzl, Prošek (46. Souček), Mršić (71. Blecha) – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Bong, Kostka, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek, Řezníček, Fousek (65. Sokol) – P. Černý (85. Fusek), Rybička (46. Petráň)
Na lavičce: Šmíd, Přibyl, Prosek
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Adámková – Pochylý, Dohnálek • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 675

Komentář

Úvodní minuty probíhaly hodně poklidně, pak se však domácí diváci dočkali pořádného šoku. V rozmezí tří minut Táborští dvakrát inkasovali a Pardubice určily ráz zbytku poločasu. Jeden z mnoha centrů využil Adam Fousek, jehož dorážka skončila v šibenici. Ihned po gólu musel Toma vyrážet Surzynovu dělovku. Další parádní zakončení předvedl z trestného kopu aktivní Michal Surzyn, který se trefil do břevna.

V 17. minutě vedli hosté už 2:0. Před brankou mohl v klidu zakončit Jiří Piroch, jehož hlavička se otřela o tyčku. Toma byl bez šance a mohl jen spílat táborské obraně, která hráče Pardubic nedokázala pokrýt.

Neuteklo ani dvacet minut a týmy za sebou měly plno vzrušení, které se ve zbytku poločasu spíše vytratilo. Hosté pozornou defenzivou nedovolili Táborsku skoro nic a sami občas zahrozili. Navýšit na tříbrankový rozdíl mohl v poslední minutě Petr Rybička. Hostující fotbalista nakonec balon pořádně netrefil a střet s domácím kapitánem Navrátilem neustál. Do kabin tak šly spokojenější Pardubice při vedení 2:0.

Na začátku druhé půle znovu hrozili hosté, více se do hry dostávali ale i domácí. Zleva nabíhal Nešický, Knoblocha však nepřekonal. To platilo rovněž o Navrátilově šanci, když pardubického gólmana zblízka nepropálil.

Pardubice nasadily do druhé půle Michala Petráně, který hned dvakrát nebezpečně zahrozil. Nejprve proti Tomovi sám neuspěl, po hodině hry se už však po mazaném zakončení radoval. Michal Petráň překvapil brankáře Tomu ranou na bližší tyč. Domácí gólman čekal centr a na ránu do protipohybu tak nestačil adekvátně zareagovat.

Skórovat mohli i domácí, Musiolovu pěknou hlavičku k tyči ovšem Knobloch dokázal vytáhnout na roh. Táborsko se snažilo i ve zbytku duelu, vždy mu ale k čestnému zásahu kousek chyběl, v poslední minutě sám proti Knoblochovi neuspěl Štohanzl. Pardubice tak potvrdily úspěšné vzájemné zápasy s Táborskem a zvítězily v Táboře 3:0.