30.09.2017 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec otočil duel se Znojmem a je na postupové příčce

Foto: Roman Baselides (fotbaltrinec.cz)
Třinec – Fotbalisté Třince završili úvodní třetinu svého letošního počínání vítězstvím nad Znojmem. To sice v poločase na stadionu Rudolfa Labaje vedlo, domácí však zápas dokázali po změně stran otočit. Díky dalším třem bodům jsou svěřenci trenéra Nečka v tabulce Fortuna národní ligy na senzačním druhém místě jen o bod za vedoucí Opavou.
56' Juřena
81' Šumbera
25' Lacko
90' Juřena
28' Mešaninov
55' Svozil
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Bedecs (66. Masař), Janoščín – Ižvolt, R. Vaněk, Kateřiňák, Janošík (71. Joukl) – Šumbera (87. Hošek), Juřena
Na lavičce: Adamuška, Celba, Velner, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Veselý – Helísek (87. Machuča), Svozil, Mezlík, Cihlář – Mešaninov, Lacko – Hladík, Teplý, Javůrek – Růsek (77. Njire)
Na lavičce: Koukal, Chereda, Pospíšil, Malár
Trenér: Jiří Balcárek
Rozhodčí: Pechanec – Batík, Poživil • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 580

Komentář

První velká šance se zrodila ve 13. minutě. Znojmo rozehrávalo standardku, po které vznikla v pokutovém území obrovská skrumáž. Hosté se snažili mermomocí procpat míč do brány, trefili však jen bránícího Bedecse, a tak se chytali za hlavu. O dvanáct minut později už se však Jihomoravané mohli radovat z vedení. Domácí nejprve odvrátili rohový kop, jenže míč se opět dostal ke Znojemským. Přízemní centr přetavil jemnou tečí v gól Matúš Lacko.

O dvě minuty později mohlo Znojmo udeřit podruhé, tentokrát se však vyznamenal brankář Paleček. Ve 34. minutě o sobě dali poprvé vědět také Třinečtí. Šumbera přihrál z pravé strany Juřenovi, který skluzem poslal míč vstříc bráně. Pozorný zákrok si však připsal rovněž gólman Veselý.

Také do druhého dějství vlétlo aktivněji Znojmo, Růskův nepříjemný centr však před bránou za pouhého přihlížení třineckých obránců minuli Teplý i Javůrek. Poté se postupně osměloval Třinec, začal si vytvářet tlak. Ten vygradoval v 56. minutě vyrovnávacím gólem, po přímém kopu se míč dostal k Václavu Juřenovi, který jej poslal hlavou do brankářova protipohybu.

O čtyři minuty později mohlo být na stadionu Rudolfa Labaje ještě veseleji. Ižvolt poslal po hodině hry do úniku Juřenu, ten ale neměl dostatečnou rychlost, a proto místo střely nejprve zvolil zasekávačku. Následný pokus hraný po zemi Veselý vyrazil.

Druhý poločas měl spád. V 64. minutě našel při standardce Javůrek na zadní tyči Mešaninova, ten však svou hlavičku do brány nevměstnal. Jen o minutu později se zrodila tutovka na druhé straně. Janošík s Juřenou se zčistajasna objevili sami před brankářem Veselým, prvně jmenovaný přenechal míč střelci úvodního třineckého gólu, Juřena ale trestuhodně minul.

Rozklíčování duelu přišlo v závěrečné čtvrthodině. Nejprve se v šanci zjevil opět Juřena, který však nedokázal procedit míč do brány přes bránícího Svozila, devět minut před koncem čisté hrací doby už se ale Slezané prosadili. Po pravé straně utekl s balonem střídající Joukl a přihrál jej na zadní tyč nabíhajícímu Šimonu Šumberovi. Autor nejhezčí branky uplynulého měsíce jej měl na dlouhou nohu, přesto se dokázal trefit v pádu skluzem, a to opět do Veselého protipohybu.

Třinecké vedení mohl pohřbít v nastaveném čase Njire, laxnost v bránění standardky v podání domácích hráčů ale nepotrestal, když v obrovské šanci netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Z plného bodového zisku se tak radoval Třinec.