14.10.2017 | Josef Janda | Zápas

Táborsko zdolalo Třinec přesnou ranou k tyči

Foto: Karolína Kabíčková (fctaborsko.cz)
Tábor - Duel Táborska s Třincem nabídnul divákům sice jen jednu gólovou střelu, přesto zápas přinesl několik velkých příběhů. Táborský Michal Hell dohrával utkání s dírou v hlavě a třinecký Reintam skončil v nemocnici. Bojovné utkání načali velkou šancí hosté, Toma však předvedl své umění. Rozhodnutí přišlo 20 minut před koncem, kdy Matěj Mršič poslal k tyči nechytatelnou točenou střelu. Táborsko získalo po vítězství 1:0 tři důležité body, Třinečtí odjížděli z jihu Čech opět s prázdnou.
73' Mršič
bez branek
bez karet
36' Janoščín
Sestavy
Toma – Hell, Klusák, Navrátil, Souček (79. Blecha) – Kučera, Nešický (90. Kostka), Štohanzl (83. Kopřiva), Prošek, Mršić – Musiol
Na lavičce: Zadražil, Bong
Trenér: Roman Nádvorník
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Bedecs, Janoščín – Ižvolt (79. Joukl), R. Vaněk, Kateřiňák, Reintam (28. Janošík), Šumbera – Juřena (61. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Samiec, Hošek
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Slabý – Melichar, Vitner • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 592

Komentář

Hosté po rozehrávce na nic nečekali a hned se vrhli do útoku. Juřena našel na středu Ižvolta, který poslal k tyči přesnou technickou střelu. Táborský gólman Toma ovšem předvedl své kvality a míč lapil. Domácí kontrovali po deseti minutách Nešickým, jehož průnik do vápna nadzvedl diváky ze sedadel. V důležitém momentu, kdy mohl gólově zakončit, ale podklouzl. Nakonec ještě našel Nešický nabíhajícího Kučeru, jehož ránu srazili hosté na roh.

Nepříjemné chvilky čekaly na domácí mezi 17. a 27. minutou. Po střetu s Reintamem museli domácí ošetřit Hellovo poranění, což si vyžádalo desetiminutovou hru v oslabení. Táborsko ji však zvládlo na jedničku a Třinecké do šance nepustilo. Pasáž působila nudným dojmem, domácí však vzorně zpevnili hráz před Tomou. Poté museli hosté střídat, jelikož Reintam po dalším střetu odkulhal ze hřiště a po vystřídání skončil v nemocnici.

Po půlhodině na sebe upozornil elitní třinecký střelec Juřena, jehož teč před brankou málem Tomu zaskočila. V závěru půle prchl na branku hostů ještě David Klusák, jehož třinecká obrana k zakončení nepustila. Táborsko tak uhrálo s Třincem v poločase remízu 0:0.

Druhá půle od úvodních minut příliš napětí nenabízela. První vzrušení ve druhé půli měl na svědomí domácí Daniel Souček. Pronikl s míčem až na hranici šestnáctky, odkud v 67. minutě branku jen lehce překopnul.

Radost domácím příznivcům přinesla 73. minuta. K nádherně umístěné ráně natáhnul Matěj Mršič a zatočenou střelou k tyči poslal Táborsko do vedení 1:0. Paleček se po balonu natahoval, vše ale marné.

Hosté mohli velice brzy srovnat. Dedič napálil míč ve vápně do kapitána Táborska Navrátila a hosté reklamovali, že Navrátil srazil míč rukou. Sudí Slabý k jejich nelibosti penaltu ale neodpískal. Závěr už si Táborsko zkušeně pohlídalo a porazilo Třinec 1:0.

Ohlasy trenérů

Roman Nádvorník (FC MAS Táborsko): Dnes jsme nutně tři body potřebovali. Rozhodl o nich ranou k tyči Mršič, u kterého počítáme, že se z něj do budoucna stane komplexní hráč. V prvním poločase jsme odehráli deset minut v deseti, jelikož doktoři mě ujistili, že po střetu dají Hella dohromady. Čekali jsme do poslední chvíle, protože jsem ho neměl jak adekvátně nahradit.

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): Na body jsme dnes myslet nemohli. Domácí skvěle pokryli Juřenu, který si ani nekopnul. Když hrálo Táborsko v deseti, nebyli jsme schopni této situace využít. Obdivuji hráče, jako je táborský Hell. Po takovém zranění dohrát zápas je příkladné.