31.10.2017 | Petr Frömel | Zápas

Jasný zápas se proměnil v drama, Znojmo zdolalo Vlašim 3:2

Foto: Libor Duchoň (Regionální týdeník Znojemsko)
Znojmo – V první půli úterní dohrávky 13. kola se prosadilo pouze Znojmo, které odcházelo do kabin s dvoubrankovým náskokem. Když půl hodiny před koncem přidalo třetí branku, zdálo se být jasno, ale opak byl pravdou. Vlašim zbraně nesložila a během tří minut dvakrát skórovala, vyrovnat se jí však už nepodařilo.
9' Lacko
30' Šamánek
65' Štrombach
69' Hadaščok
72' Vyhnal
83' Lacko
90' Mezlík
51' Piško
57' Vyhnal
61' Wiesner
90' Hadaščok
Sestavy
Veselý – Helísek, Mezlík, Svozil, Cihlář – Lacko, Machuča – Štrombach (81. Hladík), Šamánek (88. Pospíšil), Javůrek – Růsek (66. Teplý)
Na lavičce: Koukal, Malár
Trenér: Jiří Balcárek
Beník – Mil. Kadlec (80. Jeslínek), Piško, J. Štochl, Tusjak – Janda, Mara (46. Hadaščok), Skopec, Vodháněl – Fotr (46. Wiesner), Vyhnal
Na lavičce: Nguyen, Penc, Plachý
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Jílek – Vitner, Petřík • Stadion: Městský stadion v Horním parku Znojmo • Diváci: 373

Komentář

Na gól se příliš dlouho nečekalo. Už v 8. minutě napřáhl z dálky Matúš Lacko a krásnou ranou poslal míč do šibenice hostující brány. Vlašim mohla dvakrát odpovědět, v první velké šanci neuspěl sám před Veselým Fotr, jehož ránu domácí brankář vyrazil, následně se objevil tváří v tvář znojemskému gólmanovi Vyhnal, ale mířil mimo tři tyče. 

Po půl hodině tak udeřilo znovu na druhé straně, když Rostislav Šamánek vyskočil na centr a hlavou zamířil za bezmocného Beníka. Těsně před odchodem do kabin mohl snížit Vyhnal, jenž také hlavičkoval, avšak nad znojemskou svatyni.

Krátce po začátku druhé půle byl blízko druhému zásahu Šamánek, který opět hlavičkoval, ale tentokrát úspěšně zasáhl vlašimský brankář. Na druhé straně se zaskvěl Veselý, jenž parádně vyrazil střelu Hadaščoka k pravé tyči. 

V 65. minutě zaspali hosté v obraně, čehož využil Růsek, který přihrál na pravou stranu volnému Davidu Štrombachovi a ten tváří v tvář brankáři zamířil pod břevno. Zdálo se být rozhodnuto, ale Středočeši se ještě nevzdali. 

V 69. minutě se konečně mohli radovat i oni, když Vojtěch Hadaščok z hranice pokutového území zamířil přesně k tyči. Tři minuty na to se hosté radovali podruhé, Pavel Vyhnal se dostal do samostatného úniku a prostřelil vyběhnutého znojemského gólmana. 

Hosté pokračovali v útočné aktivitě a Znojmo se prakticky jen bránilo, přesto se stav do konce utkání už neměnil. 

Ohlasy trenérů

Jiří Balcárek (1.SC Znojmo FK): „Hráče jsem v poločase upozorňoval, že ještě není konec utkání, že to bude těžké. Za stavu 3:0 jsme měli hrát chytřeji, zatáhnout se a hrát na brejky. Byly tam chyby v přechodové fázi a soupeř nám chodil do brejků. Věděli jsme, že Vlašim je na tom kombinačně výborně. Chtěli jsme na ně vlítnout, což se nám podařilo. Ve druhém poločase už to nebylo ono.“

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Měli jsme pomalý vstup do utkání, neprospěly nám samozřejmě oba góly. Jeden byl nádherný, trochu nás to uzemnilo. Je škoda, že jsme nedokázali ještě v první půli zareagovat, šance jsme na to měli. Ve druhé půli by to bylo jiné. Pak už to bylo těžké dohánět. Dostali jsme z brejku třetí gól. Zápas jsme si prohráli sami, udělali jsme velké chyby v obraně.“