04.11.2017 | Michal Slavík | Zápas

Ústí otočilo utkání s Olympií a slaví třetí letošní vítězství

Foto: fkusti.cz
Praha – V pořadí 14. kolo Fortuna národní ligy načal souboj pražské Olympie s Ústím nad Labem. Domácí šli zásluhou Řeka Katidise do rychlého vedení, o to ale po změně stran přišli. Hosté třemi góly výsledek zcela otočili a zaznamenali svou teprve třetí letošní výhru.
8' Katidis
68' Procházka
71' Jindráček
90' Jindráček (pen)
42' Rothe
49' Duben
74' Liener
90' Katidis
31' Vaněk
65' Zeman
67' Leibl
Sestavy
Frydrych – Liener, Verner, Jukl (83. Novák), Vopat (71. Maršálek) – Duben, Žežulka, Katidis, Ruml – Hejný (55. Bareš), Rothe
Na lavičce: Němec, Kuťák
Trenér: Vladimír Skalba
Kotěra – L. Vaněk, Pimpara, Leibl (79. Matějka), P. Pilík (58. D. Procházka) – J. Peterka, Miskovič (58. D. Richter), M. Zeman, M. Richter – Šnirc, Jindráček
Na lavičce: Tvrdoň, Martykán, Kacafírek, Výborný
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Lerch – Myška, Černý • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 286

Komentář

Vladimír Skalba, který před utkáním zaujal místo hlavního trenéra FK Olympia Praha, mohl být s bezprostředním startem svého angažmá spokojený. Předposlednímu FK Ústí nad Labem vstřelili jeho svěřenci branku už v 8. minutě, kdy agresivní průnik Rumla v gólovou dorážku přetavit Georgios Katidis.

Pro hosty, jejichž fanoušci byli na Strahově hodně slyšet, mohlo být ještě hůře v 19. minutě, Kotěra ale nebezpečnou střelu Vopata vyrazil. Jinak byl ale průběh prvního poločasu vyrovnaný a fotbalovou krásou nijak neoplýval. Šanci na vyrovnání měl ve 43. minutě Jindráček, ve vápně z pravé strany ale přestřelil. Náladu si však měl spravit po přestávce.

Pražané totiž do druhého poločasu nastoupili velmi pasivní. Prvního varování se jim dostalo od Zemana, který v 53. minutě ještě hlavičkoval do středu branky. Arma udeřila až o čtvrt hodiny později, kdy dvěma rychlými zásahy zcela otočila zápas ve svůj prospěch. Z podobné pozice na levé straně vápna se krátce po sobě trefili střídající Daniel Procházka a následně Martin Jindráček.

Ani to však Olympii nevytrhlo z letargie, kterou ve druhé poločase předváděla. Chyběl klid na kopačkách, schopnost podržet míč, finální nahrávka. Nebezpečné akce tak už předváděli jen hosté, kteří navíc chytře šetřili čas. Richter v 83. minutě nevyužil nahrávku Procházky, definitivní pojistky svého prvního venkovního vítězství se tak Ústí dočkalo až v nastaveném čase. Pokutový kop svým druhým gólem v utkání proměnil Martin Jindráček. Hosté si tak ze Strahova odvezli 3 body, které se jim v nabitém chvostu tabulky budou náramně hodit.