17.11.2017 | Jan Hrabal | Zápas

Příbram v nastavení urvala výhru v Pardubicích

Foto: Radek Klier (fkpardubice.cz)
Pardubice – Souboj na vršku tabulky Fortuna národní ligy dopadl lépe pro fotbalisty Příbrami, Severočeši dokázali vyhrát v Pardubicích 2:1. Hosté po čtvrthodině vedli, červenobílí sice v 84. minutě srovnali, ale poslední slovo měl Marek Kodr v 92. minutě.
84' Mužík
17' Grajciar
90' Kodr
63' Jeřábek
75' Křapka
79' Ladra
50' Skácel
Sestavy
Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Surzyn – Ladra, Jeřábek, Řezníček (87. Sokol), Fousek (73. Mužík) – P. Černý (90. Rybička), Petráň
Na lavičce: Hrnčíř, Přibyl, Fusek, Prosek
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Boháč – Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný – Květ, Průcha (70. Januška) – Matoušek, Grajciar, Fantiš – Ayong (58. Danoski, 90. Jandera)
Na lavičce: Kočí, Holý, Antwi, Kilián
Trenér: Josef Csaplár
Rozhodčí: Pechanec – Horák, Šimáček • Stadion: Stadion Pod Vinicí • Diváci: 1180

Komentář

První šanci si v kvalitním utkání vypracovali domácí fotbalisté, už v páté minutě unikl Ladra a brankář Boháč musel jeho nebezpečnou střelu po dravém průniku vyrazit na rohový kop. Pardubice byly v úvodní desetiminutovce aktivnější, poté se přece jen hosté osmělili.

Příbram získala důležité vedení v 17. minutě, kdy si Průchův centr nádherně zpracoval Peter Grajciar a ostrou ranou pod břevno jej poslal do sítě – 0:1.

Po půlhodině hry to byli opět Východočeši, kteří vytrvale dobývali hostující branku. Sluší se dodat, že Příbram měla také zajímavé šance z několika brejků, hra se přelévala ze strany na stranu.

Ve druhé půli Pardubičtí přidali na tempu ve snaze vyrovnat. V 55. minutě vytvořili velký závar před brankou Příbrami, nepomohl jim ani další rohový kop. Hosté hrozili z rychlých protiútoků, Danoski v jednom z nich po hodině hry mířil vedle.

Vyrovnání se Východočeši dočkali v 84. minutě. Po jednom z brejků se po přihrávce přes tři čtvrtiny pokutového území prosadil neobsazený Ladislav Mužík – 1:1.

Obdržený gól nakopl Příbram k hektickému závěru. Prakticky ihned po srovnání spálil obří příležitost Danoski, krátce poté gólman Knobloch zpacifikoval Grajciarovu střelu, aby dorážka Danoskiho neplatila pro ofsajd.

Z tohoto varování se Východočeši nepoučili. Již v nastavení zahrávala Příbram rohový kop, Marek Kodr si naběhl na zadní tyč a rozhodl zápas ve prospěch hostí – 1:2.