26.11.2017 | Radek Barkman | Zápas

Olympia po čtyřech porážkách v řadě vydřela výhru nad Táborskem

Foto: fkolympia.cz
Praha – Fotbalisté FK Olympia přerušili dlouhou sérii porážek a dokázali porazit mužstvo Táborska 1:0. Po nepříliš záživném prvním poločase, v němž ovšem padla jediná branka utkání, gradovalo střetnutí ve druhé půli, ale hostům se i přes několik šancí v závěru nepovedlo na Strahově vyrovnat.
21' Katidis
bez branek
31' Rothe
45' Dordevič
63' Ruml
76' Frizoni
85' Frydrych
45' Prošek
58' Hell
90' Souček
Sestavy
Frydrych – Frizoni, Duben, Rothe, Žežulka (46. Kuťák, 90+1. Maršálek) – Katidis, Opluštil, Ruml, Vopat – Verner, Dordević (88. Bareš)
Na lavičce: Němec, Liener, Jukl, Novák
Trenér: Vladimír Skalba
Toma – Klusák, Hell (62. Essomba Ondoua), Navrátil, Kopřiva (73. Blecha) – Kučera, Mršić, Souček, Prošek – Štohanzl, Musiol
Na lavičce: Zadražil, Zavadil, Veselý, Peterka
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Dubravský – Novák, Petřík • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 150

Komentář

Přece jenom aktivněji vstoupili do utkání domácí fotbalisté. Náznak šance se otevřel před Vopatem, jehož projektil z hranice vápna letěl nad branku. Na druhé straně byla zase dorážka Navrátila po rohovém kopu příliš nedůrazná, a tak s ní Frydrych neměl žádnou práci. Ve 21. minutě se tak narodil jediný gólový moment zápasu. Po dlouhém nákopu se zmocnil míče Georgios Katidis, obhodil si elegantně stopera Hella a procedil míč mezi nohama brankáře Tomy.

Ve zbytku poločasu se domácí soustředili především na pozornou obranu těsného vedení, soupeř se při kombinaci spíše trápil. Ve druhé půli mohli domácí brzy rozhodnout. Hezká a schovaná střela Frizoniho z hranice vápna zůstala brankáři Tomovi skrytá až do poslední chvíle, ale míč proskákal vedle pravé tyče branky Táborska. Ještě větší příležitost pak přinesl následný rohový kop. Po něm se do vzduchu zavěsil Duben, jeho hlavičku ale jen do tyče posunul Opluštil. Pak se ještě o dorážky snažili Duben a Liener, ale míč nepochopitelně za bezmocného Tomu neposlali.

Ještě jednu šanci si však Pražané vytvořili. Po faulu na Dordeviće rozehrával přímý kop z ideální pozice Frizoni, jeho krásná rána levačkou však skončila jen na břevně. Poté se do šancí začali dostávat i hosté. Nejprve rozehrál standardní situaci přesně na hlavu stopera Navrátila aktivní Mršić, ale obránce Jihočechů na malém váně trestuhodně selhal a nasměroval míč nad branku.

Olympia se v těchto fázích zápasu koncentrovala výhradně na obranu těsného vedení a málem o něj přišla. V rychlé akci na levé straně posunul míč Blecha na Štohanzla, ten se zbavil jinak výborného Rotheho a šikovnou technickou střelou poslal míč na břevno domácí svatyně. Vyrovnání se neurodilo ani v pětiminutovém nastavení a Olympii se po výhře 1:0 bude odpočívat o něco lépe.