03.04.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Frýdek v derby dvakrát vedl, oslabený Třinec ale vyválčil bod

Foto: mfkfm.cz
Třinec – Odložené slezské derby mezi Třincem a Frýdkem-Místkem nabídlo zajímavou podívanou. Hosty poslal hned v úvodu do vedení hrdina posledního duelu s Táborskem Tandir a domácí Ižvolt nedlouho poté inkasoval červenou kartu. Přesto dokázali domácí z penalty srovnat, a když krátce po změně stran inkasovali po hlavičce Mozola podruhé, dovedl je alespoň k bodu Juřena.
24' Bedecs (pen)
54' Juřena
6' Tandir
48' Mozol
13' Ižvolt
21' Willwéber
23' Gáč
49' Mozol
69' Tandir
77' Mravec
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka (75. Janošík), Reintam, Bedecs, Janoščín – Ižvolt, R. Vaněk I., Šumbera, Buchvaldek (88. Masař) – Juřena (81. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Velner, Joukl, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Buček – Biolek (67. Švrček), Mravec, Gáč, Slaninka (85. Literák) – Chvěja, Přichystal (46. Mozol), Willwéber, Krčula – Šumský – Tandir
Na lavičce: Mihálek, Bala, Hruška, Varadi
Trenér: Martin Pulpit
Rozhodčí: Mikyska – Antoníček, Pfeifer • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 673

Komentář

Frýdek zažil nástup z říše snů. Už v páté minutě našel Slaninka u levé tyče osamoceného Ismara Tandira, jenž rozhodl vítěznou trefou sobotní utkání s Táborskem. Bosenská posila se tak prosadila v krátkém sledu už podruhé a otevřela skóre úterní dohrávky. Důležitý okamžik přišel ve 12. minutě. Ižvolt poslal k zemi Willwebera a obdržel červenou kartu.

Třinec se však v oslabení pral statečně. Ve 22. minutě se na levé straně uvolnil Buchvaldek, vystřelil, ale byl ve vápně faulován. Penalty se zmocnil Imrich Bedecs a se štěstím srovnal na 1:1, když Buček jeho ránu vystihl, vyrazil ji ale pouze na tyč, od níž se balon odrazil do brány.

Závěrečná fáze poločasu patřila hostům. Nejprve prodloužený roh Šumského proletěl jen těsně vedle pravé tyče. Minutu před koncem půle pak Chvěja krásným lobem vysunul Šumského, který střelou z první pod břevno nechal vyniknout brankáře Palečka. Z následného rohu Valcíři nic nevytěžili, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

I do druhé pětačtyřicetiminutovky však vlétli hosté jako velká voda. V závaru před třineckou bránou se nejlépe zorientoval Václav Mozol a hlavou poslal Frýdek-Místek podruhé do vedení. To však trvalo jen šest minut. Václav Juřena se blýskl krásným lobem a stav byl opět nerozhodný.

Na další větší šance čekalo necelých sedm stovek přihlížejících marně. Favorizovaný Třinec se tak s posledním Frýdkem-Místkem rozešel v dohrávce odloženého utkání 17. kola smírně po výsledku 2:2.