01.04.2018 | Lukáš Švéda | Zápas

Týmy Sokolova a Pardubic si po remíze 0:0 body spravedlivě rozdělily

Foto: Tomáš Bouda (fksokolov.cz)
Sokolov – Na západě Čech se za aprílového počasí hrál spíše bojovný fotbal, během kterého měli v úvodním poločase navrch převážně hosté z Pardubic, po změně stran zase domácí Sokolov. Šance byly k vidění častěji před pardubickou bránou, ale sokolovští střelci neměli svůj den. Oba celky si připsaly do tabulky po jednom bodu a stále čekají na první jarní vítězství.
bez branek
bez branek
45' Končal
42' Jeřábek
90' Kovář
Sestavy
Belaň – Strada, Čihák, Mráz, Končal – Hlavatý (86. O. Ševčík), Jakub Dvořák II. – Rychnovský (55. Kosak), Glaser, Přeučil – Silný (65. Vávra)
Na lavičce: Bolek, Čermák, Mejdr
Trenér: Vítězslav Hejret, Pavel Horváth
Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – Kovář (90+1. Látal), Jeřábek, Řezníček, Mužík (73. D. Novák) – P. Černý, Petráň (88. Huf)
Na lavičce: Šmíd, Lněnička, Sokol, Fousek
Trenér: Jaroslav Novotný, Jiří Krejčí
Rozhodčí: Klíma – Ratajová, Kotalík • Stadion: Stadion FK Baník Sokolov • Diváci: 630

Komentář

Do zápasu šly oba týmy s porážkou z minulého utkání. Baník musel skousnout debakl 1:5 v Táboře, Pardubice zase prohru 0:1 v derby s Hradcem Králové. Změn v základní sestavě udělali více sokolovští trenéři, kteří nasadili i čerstvou posilou, nejlepšího střelce MSFL, Jana Silného.

Jako první se v utkání osmělili hosté, ale pokus pardubického kapitána Jeřábka Belaně příliš nezaměstnal. Baníkovci se před Knoblocha dostávali zejména po standardních situacích, které však, ke smůle domácích, končily na pozorné obraně Východočechů. Ve 26. minutě byl trestný kop Čelůstky sražen k Petráňovi, který sice stačil zareagovat, ale hlavou namířil balón jen nad bránu. Ze hry měli více pardubičtí fotbalisté, jejichž kombinace byla o něco přesnější než ta sokolovská, nicméně první poločas kromě řady soubojů ve středu hřiště a spousty nepřeností nenabídl gólovou šanci, a tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Po změně stran to byli hráči Baníku, kteří zlepšili svůj výkon a kteří se začali čím dál více dostávat do zajímavějších situací. V 54. minutě měl gól po centru Končala na kopačce Silný, jenže jeho ztečované zakončení proletělo kousek od levé tyče. Z následného rohu Silný hlavičkoval nepřesně, míč se k němu po chvíli vrátil a nová akvizice Sokolova střílela zase jen vedle brány.

Baníkovci byli v těchto pasážích zápasu lepší, Pardubice k ničemu vážnějšímu nepouštěli. V 70. minutě střílel z přímého kopu střídající Kosak šikovně, ale balón nakonec skončil jen na horní síti pardubické svatyně. Na druhé straně mohl zahrozit z dobré pozice Řezníček, ale trefil jen Čiháka. O deset minut později posadil Čelůstka míč zprava na hlavu Černému, ten však prodloužil míč pouze mimo tři tyče.

Pět minut před koncem centroval od rohového praporku Přeučil, míč se v šestnáctce hostí odrazil před Dvořáka, který však odmítl poslat Baník do vedení, když prudkou střelou branku Pardubic přestřelil. O tři minuty později byli domácí znovu blízko vedoucí brance, jenže Přeučil u vzdálenější tyče nedokázal balón usměrnit do sítě. Ve zbytku zápasu už se nic důležitého nepřihodilo, a tak spokojenější mohou být hostující Pardubice, které si ze Sokolova odvážejí bod za remízu 0:0.