30.03.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Velký pátek v Hradci Králové: Votroci zničili Třinec a jsou už čtvrtí

Foto: fchk.cz
Hradec Králové – Po výhře v derby s Pardubicemi si fotbalisté Hradce Králové tentokrát smlsli na třetím Třinci. Slezanům nasázeli Votroci hned pět branek a v tabulce Fortuna národní ligy jsou již jen o bod za svým pátečním soupeřem. Dvěma góly se pod výsledek podepsal i Jan Pázler, který je se čtrnácti zásahy opět v čele pořadí střelců.
12' Pázler
17' Vlkanova
64' Pázler (pen)
65' Funda
89' Miker
40' Juřena
38' Urma
87' Schwarz
90' Miker
83' Masař
Sestavy
Ottmar – Pajer, Čech, Kvída, Urma – Martan, Janoušek, Schwarz, Funda (72. Plašil) – Vlkanova (82. Zorvan), Pázler (78. Miker)
Na lavičce: Lindr, Eliáš, Súkenník, Šípek
Trenér: Karel Havlíček
Paleček – Velner, M. Čelůstka (70. Masař), Reintam, Bedecs – R. Vaněk I., Janoščín, Ižvolt, Buchvaldek, Hykel (64. Janošík) – Juřena (77. Dedič)
Na lavičce: Adamuška, Celba, Joukl, Šumbera
Trenér: Jiří Neček
Rozhodčí: Houdek – Lakomý, Dohnálek • Stadion: Všesportovní stadion • Diváci: 1155

Komentář

Duel dvou postupových adeptů začal velkou šancí Třince. Ižvolt vysunul v páté minutě kolmicí Buchvaldka, jenž posléze poslal míč na penaltu. Žádný z jeho spoluhráčů ale u balonu nebyl včas. To domácí ze své první vážnější možnosti udeřili. Vlkanova prošel po levé straně hřiště, zasekl si ve vápně protihráče a předložil vzdušný balon Janu Pázlerovi, jenž jej svou třináctou letošní trefou uklidil do sítě.

O pět minut později bylo na královéhradeckém stadionu ještě veseleji. Pázler rozehrál přímý kop, který Paleček skokem vyrazil, na dorážku Adama Vlkanovy už ale nedosáhl. Krátce po půlhodině hry se pak musel proti tvrdé Martanově hlavičce opět vytáhnout Paleček.

Pět minut před přestávkou udeřilo na druhé straně. Václav Juřena se dostal za obranu a jako blesk z čistého nebe zařídil před vybíhajícím Ottmarem snížení.

S Votroky to ale příliš nehnulo, v 62. minutě navíc po ruce jednoho z hostů kopali penaltu. Míč si na puntík postavil Jan Pázler a střelou doprostřed branky nedal Palečkovi šanci. Hned z další akce se Hradec prosadil počtvrté. Vlkanova dostal míč na hranici šestnáctky, následně jej Schwarz procpal na volného Jiřího Fundu a ten už nemohl minout.

Hradec byl v těch dobách opravdu při chuti a Třinečtí nevěděli, kde jim hlavy stojí. V 69. minutě trefili domácí v krátkém sledu hned dvě tyčky, v 89. minutě už se ale mohli radovat popáté. Urma zatnul zuby, vybojoval těžký míč a poslal ho do vápna na Jiřího Mikera, který v pádu zaznamenal svou premiérovou druholigovou trefu. Gólové akci předcházela ještě tutovka Schwarze, který ale z dobré možnosti trestuhodně zamířil mimo tři tyče.

To jej ale rozhodně po konečném hvizdu mrzet nemuselo. Fotbalisté Hradce Králové vyhráli podruhé v řadě, když tentokrát doma suverénně rozstříleli v tabulce třetí Třinec 5:1. V hodnocení Fortuna národní ligy se díky tomu Východočeši posunuli už na čtvrtou pozici jen o bod za svého pátečního soupeře.

Ohlasy trenérů

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): „Povedl se nám výborně začátek, vytvořili jsme si dost šancí. Třineckou obranu hodně trápil Vlkanova, dali jsme góly. Pak nás trochu přibrzdilo snížení. Třinec přidal, přeskupil řady, ale když se zvedali, tak jsme dali gól na 3:1 a bylo rozhodnuto." (fchk.cz)

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): „V zápase jsme měli dvě hluchá místa, kde jsme inkasovali slepené góly. Závěrečný pátý gól už byl takovou fackou za náš výkon. Domácí zaslouženě vyhráli, protože nás předčili v bojovnosti a důrazu, navíc hráli jednoduše.“ (fotbaltrinec.cz)