31.03.2018 | Radek Barkman | Zápas

Tabulkoví sousedé se rozešli smírně, Olympia remizovala s Vlašimí 1:1

Foto: fcsbvlasim.cz
Praha – Fotbalisté Olympie Praha remizovali v utkání 20. kola Fortuna národní ligy s Vlašimí 1:1. V zápase nepříliš bohatém na zajímavější momenty jako první udeřili hosté po přesné trefě Hadaščoka, domácí ještě do přestávky vyrovnali poté, co Rotheho hlavičku do břevna dorazil za čáru Katidis.
36' Katidis
25' Hadaščok
53' Katidis
83' Keita
84' Verner
86' Vasileiou
38' Badocha
60' Vodháněl
76' Janda
Sestavy
Stejskal – Mišůn, Broukal, Fišl (82. Ruml) – Moulazimis, Rothe (46. Liener), Verner, Frizoni – Katidis, Vasileiou, Hejný (72. Keita)
Na lavičce: Čáp, Žežulka, Giditz, Jukl
Řehák – Mil. Kadlec, Piško, J. Štochl, Tusjak – Plachý (63. Janda), Skopec (81. Mareček), Badocha, Vodháněl – Hadaščok, Fotr
Na lavičce: Čtvrtečka, Březina, Frýdek, Kučera, Dao
Trenér: Petr Havlíček
Rozhodčí: Nenadál – Šimáček, Poživil • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 625

Komentář

Souboj dvou tabulkových sousedů začal velmi opatrně, na míči se však častěji držela Olympia, která několikrát nebezpečně zahrozila. Po dlouhém nákopu z vlastní poloviny chyběl jen malý krůček Plachému, ale ten nakonec na míč nedosáhl. Na druhé straně pak ze standardky odcentroval Frizoni přímo na hlavu Rotheho, který zblízka zamířil jen nad branku.

Pak už přišly i góly. Brankář Olympie Stejskal vyrazil do vápna pro míč, ale nedosáhl na něj, hosté ho pak vrátili do ideální pozice k Badochovi, který poloprázdnou branku netrefil a o záda Moulazimise nakonec šel míč vedle. Zanedlouho už se ale Blaničtí rytíři prosadili. Po centru Tusjaka propadl míč k Vojtěchu Hadaščokovi, který se obtočil okolo soupeře a propálil Stejskala.

Pražané poté zvýšili aktivitu, ale do šancí se moc nedostávali. Pomohla jim až liknavost zadáků Vlašimi. Po darovaném rohovém kopu Frizoni odcentroval do vápna, hostující obránce pak chybně poslal míč za sebe k Rothemu, jenž hlavou zblízka mířil do břevna, ale odražený míč už dopravil na místo určení pohotový Georgios Katidis. Stejný hráč pak mohl překulit skóre na stranu domácích, ale mířil z vápna těsně vedle.

Druhý poločas se odehrával v ospalém duchu. Diváky určitě trochu protáhl pokus Plachého, který z přímého kopu vypálil těsně nad. S přibývajícím časem se naopak osmělila Olympia. Několik zajímavých centrů poslal do vápna s chutí hrající Frizoni, ale jeho spoluhráči jich nedokázali využít. Nejblíže ke gólu měl Hejný, ale zblízka branku trestuhodně hlavou přestřelil.

Přesto mohly všechny body doputovat do Vlašimi. Ve výborné pozici se deset minut před koncem objevil Kadlec, potáhl si míč na střed pokutového území, ale prudkou ranou jen nechal vyniknout gólmana Stejskala. Na výsledku už nic nezměnily ani závěrečné tři nastavené minuty, v nichž nevýrazně vypálil Hadaščok do rukavic připraveného Stejskala. Olympia se tak v tabulce udržela před Vlašimí.

Ohlasy trenérů

Oldřich Pařízek (FK Olympia): „Viděli jsme zápas Vlašimi s Frýdkem-Místkem a tak jsme se připravovali na její ofenzívní hru, která slavila úspěch. První poločas byl z naší strany defenzívnější, abychom neinkasovali, což se nám nepovedlo, a soupeř šel do vedení. Ještě do poločasu se nám ale podařilo vyrovnat. Ve druhé půli jsme už byli odvážnější a vypracovali si i šance, které jsme ale stejně jako soupeř neproměnili. Myslím si, že remíza je zasloužená." (fkolympia.cz)

Petr Havlíček (FC Sellier & Bellot Vlašim): „Nastoupili jsme proti dobře organizovanému soupeři v obraně a těžko jsme se dostávali na dostřel jeho branky. I když jsme v zápase víc drželi míč a měli asi i víc šancí, tak je dělba bodů zasloužená." (fkolympia.cz)