07.04.2018 | Filip Lefenda | Zápas

Třinec ztratil s Ústím vedení a stále čeká na první jarní výhru

Foto: fkusti.cz
Třinec – Na podzim byli největším překvapením soutěže, po zimní přestávce se ale zatím fotbalisté Třince trápí. Slezané v sobotu prodloužili své čekání na první jarní vítězství, když jen remizovali na domácím hřišti s Ústím nad Labem. To na půdě soupeře od 40. minuty prohrávalo, díky proměněnému pokutovému kopu ze druhé půle si ale domů odvezlo cenný bod.
40' Juřena
63' Pilík (pen)
20' Vaněk
55' Juřena
36' Kingue
50' Šnirc
83' Richter
87' Ťok
Sestavy
Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Buchvaldek (73. Dedič), R. Vaněk I., Joukl (62. Masař), Janošík (81. Hykel) – Juřena
Na lavičce: Adamuška, Celba, Velner, Samiec
Trenér: Jiří Neček
Vašek – Gilián (29. J. Peterka), Pimpara, Kingue, Šnirc – P. Pilík (90+2. D. Procházka), Martykán, D. Richter, F. Novotný – Miskovič (59. Ťok) – Jakubov
Na lavičce: Kotěra, Drame
Trenér: Aleš Křeček
Rozhodčí: Severýn – Poživil, Šimáček • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 525

Komentář

Už ve 4. minutě provětral domácí obranu Jakubov. Ten se uvolnil na pravé straně a prudkou střelou vyprášil Palečkovy rukavice. Slezané se následným dvěma rohovým kopům ubránili a začali se pomalu osmělovat. Jejich snaha vyrezultovala ve 22. minutě šancí, na jejímž konci byl střílející Čelůstka. Třinecký obránce se šikovně uvolnil ve vápně, ke smůle domácích ale zamířil nad horní tyč.

Další velká možnost už znamenala brankou. Tísněný Joukl nahrál do volného prostoru Václavu Juřenovi a ten střelou po zemi překonal pět minut před odchodem do šaten brankáře Vaška.

Začátek druhého dějství byl ospalejší, vody rozčeřila až poslední půlhodina. Nejprve hlavičkoval po rohu Pilíka Pimpara jen těsně vedle levé tyče, o minutu později vlétl do vápna Novotný a byl faulován Reintamem. Sudí Severýn nařídil pokutový kop, který trefou doprostřed brány proměnil Pavel Pilík.

Čtvrt hodiny před koncem zahrozili po centru z rohu hrací plochy také Třinečtí. Masař posadil balon na hlavu Reintama, jehož zakončení vytáhl Vašek výtečně mimo bránu. Snažení Slezanů v závěru duelu podpořila i červená karta, kterou v 83. minutě vyfasoval hostující Daniel Richter. Ten zastavil nedovoleně unikajícího Hykela a putoval předčasně do sprchy.

Třinec ale krátkou přesilovku nevyužil, byť k tomu neměl tři minuty před koncem daleko. Po centru z pravé strany pálil nepřesně Dedič, následně neuspěl v akrobatické pozici před prázdnou brankou ani Masař. Duel tak skončil remízou 1:1. Třinec drží nadále domácí neporazitelnost, na druhou stranu ale stále čeká na první jarní vítězství. To Ústí vybojovalo po výhře nad Českými Budějovicemi další cenný záchranářský bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Neček (FK Fotbal Třinec): „První poločas jsme začali dobře, vedli jsme 1:0, ale ve druhém jsme udělali fatální chybu. V úterý jsme odehráli celý zápas v desíti a dnes to bylo na hráčích znát, navíc nám chyběli Ižvolt se Šumberou. Museli jsme je nahradit a potom nám trochu docházely síly. Jakmile jsme dostali gól, hráči měli v hlavě obavy o další ztrátu. Ústí v zimní přestávce výborně doplnilo kádr, je to úplně jiný tým, než to byl na podzim. Hodně zkvalitnili, takže jim k bodu musím pogratulovat.“ (fotbaltrinec.cz)

Aleš Křeček (FK Ústí nad Labem): „Do Třince jsme jeli s cílem porvat se o dobrý výsledek. Věděli jsme, že domácí nemají na jaře příliš dobré výsledky, přesto jsme sem přijeli s velkým respektem, protože se v horní polovině tabulky nenachází náhodou. Byl to spíš bojovný zápas. Ke konci nás soupeř přitlačil standardními situacemi, které má výborné a umí je dobře kopat. Tam jsme přežili tlak, i když jsme byli v deseti hráčích. Bod samozřejmě bereme, protože pro nás to může být hodně důležitý bod v boji o záchranu.“ (fotbaltrinec.cz)