14.04.2018 | Radek Barkman | Zápas

Příbram dělily od další výhry jen sekundy, Olympia udeřila z poslední akce

Foto: fkpribram.cz
Praha – Fotbalisté Příbrami na jaře poprvé ztratili body, když pouze remizovali na půdě Olympie 2:2. V zápase přitom sahali po tříbodovém zisku, ale v poslední akci utkání jim sebral radost svým vyrovnáním Broukal.
21' Hejný
90' Broukal
32' Hlúpik
60' Fantiš
17' Žežulka
77' Giditz
87' Zápotočný
Sestavy
Stejskal – Žežulka (46. Frizoni), Fišl (70. Keita), Mišůn, Broukal – Moulazimis, Giditz, Verner (57. Ruml), Vasileiou – Hejný, Jukl
Na lavičce: Čáp, Rothe, Michlík, Novák
Boháč – Zápotočný, Kodr, Tregler, Skácel – Hlúpik (67. Průcha), Grajciar, Květ, Matoušek – Fantiš (78. Antwi), Ayong (57. Slepička)
Na lavičce: Švenger, Soldát, Jandera, Schwendt
Trenér: Josef Csaplár
Rozhodčí: Franěk – Kožár, Kubec • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 585

Komentář

Zápas, zejména v první polovině, nabízel výbornou podívanou. Po hrubé chybě Grajciara, který před vlastním vápnem přišel o míč, se zjevil sám před Boháčem domácí útočník Hejný, ale neuspěl. Na druhé straně se do hlavičky po centru z levé strany položil Ayong, ale míč trestuhodně poslal vedle.

Přišel proto gól na druhé straně. Nadějnou standardní situaci skvěle rozehrál Vasileiou, našel hlavu Karla Hejného a ten zakončil přesně k tyči. Poté se Boháč daleko za vápnem nedomluvil s Treglerem, míče se chopil Vasileiou a z velké dálky zkusil z úhlu trefit odkrytou branku. Míč ale skončil jen na tyči a skluzující Hejný ho už nestihl. Na druhé straně pak měl tutovku na vyrovnání smolař utkání Ayong, ale po pasu Fantiše trestuhodně minul.

Přesto se Středočeši dočkali vyrovnání. Výbornou akci s Matoušekm předvedl Fantiš, prvně jmenovaný pak odcentroval přízemním míčem do pokutového území a Filip Hlúpik se trefil přesně mezi nohy jinak výborného Stejskala.

Do druhé půle nastoupili o poznání lépe hosté. Hned na jejím začátku si vytvořili několik možností, které ale gólem neskončily. Ayonga po nabídce od Grajciara zradilo zpracování, Grajciarův pokus z hranice vápna pak vynikajícím způsobem vytěsnil domácí brankář na rohový kop.

Příbram se však za svou aktivitu přece jenom dočkala odměny. Z pravé strany přesně odcentroval zkušený obránce Zápotočný, našel hlavu Antonína Fantiše a ten v pádu překonal Stejskala. Příbram od té doby kontrolovala hru a soupeře k ničemu nepouštěla. Ani zakončení Rumla z ostrého úhlu tento fakt nezměnilo.

V závěru pak měl obrovskou šanci na pojištění náskoku Skácel, ale jeho ránu výborně vytáhl brankář Stejskal. Do konce zbývalo půl minuty a Příbram měla roh. Místo taktického zdržování ale přišla rychlá ztráta, z následné akce odcentroval Moulazimis z dálky tak přesně, že míč skončil na tyči, vyplaval k Davidu Broukalovi a ten zařídil Olympii senzační bod. Frustrovaní hosté tedy ztratili vyhraný zápas a zkomplikovali si cestu k postupu.

Ohlasy trenérů

Oldřich Pařízek (FK Olympia): "Byli bychom zklamaní, kdybychom prohráli. V prvním poločase hned na začátku jsme měli dvě velké šance, bohužel jsme je nevyužili. Ve druhém poločase jsme se do tlaku dostali až v posledních dvaceti minutách a z poslední akce se nám podařilo zaslouženě vyrovnat." (fkolympia.cz)

Josef Csaplár (1.FK Příbram): "Když ztratíte body v nastaveném čase, je jasné, že jsme zklamaní. Dříve jsme v posledních minutách dokázali vstřelit vítězný gól, teď jsme ho v posledních vteřinách inkasovali. Hned na začátku měli šance domácí, pak se do stejné příležitosti dostal Ayong a také nedal. Ve druhém poločase jsme nedokázali potvrdit vedení 2:1, naopak jsme inkasovali a místo třech bodů vezeme jen jeden." (fkolympia.cz)